log in

RiTE "Ugljevik stipendira preko 200 mladih ljudi /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Potpisivanjem ugovora sa novih 90 stipendista Rudnik i Termoelektrana Ugljevik nastavlja dobru praksu preduzeća koje u kontinuitetu brine o mladima, njihovom razvojnom putu i mogućnostima.

Dodjela stipendija sprovedena je u skladu sa pravilnikom preduzeća o dodjeli stipendija.

Stipendije RiTE Ugljevik u iznosu od po 170 maraka kako kažu potpisnici ugovora o stipendiranju, dodatno će olakšati troškove studiranja i školovanja.

"Posebna pažnja posvećena je kandidatima iz porodica poginulih boraca Vojske Republike Srpske, umrlih radnika preduzeća RiTE Ugljevik, kandidatima bez jednog roditelja, djeci koja su zbrinuta od centara za socijalni rad ili pod organom starateljstva". Stipendiju RiTE Ugljevik primaće tokom školovanja i Igor Rikić učenik druge godine srednje Elektro – tehničke škole u Ugljeviku, čiji je otac preminuo prošle godine, a radio je u ovom preduzeću 14 godina.

Prilikom dodjele stipendija studentima, preduzeće RiTE Ugljevik je posebnu pažnju posvetilo i djeci invalida rata i invalida rada od prve do pete kategorije, djeci demobilisanih boraca VRS prve kategorije, djeci odlikovanih boraca VRS, djeci civilnih žrtava rata, te učenicima generacije osnovnih i srednjih škola. Stipendisti koji su danas potpisali ugovore izražavaju želju da nakon školovanja radni angažman nastave upravo u ovom preduzeću.

Društvo koje ne ulaže u svoje mlade nema perspektivu, rekao je ovom prilikom direktor preduzeća Đorđe Popović.

Rudnik i termoelektrana "Ugljevik" od danas stipendira 90 studenata iz Republike Srpske, čime je broj stipendista ovog energetskog giganta prešao brojku od 200 mladih i uspješnih ljudi.

Društvene mreže