log in

Gnjatić: U septembru moguće povećanje plata prosvjetarima /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

S obzirom da profesori u srednjoj školi imaju koficijent deset, u osnovnoj devet i po, a u poroduženom boravku devet, što znači, po hiljadu, 950 i 900 KM sa toplim obrokom i regresom, dok je ostalim budžetskim korisnicima sa VSS – koeficijent 13 ili 1300 KM, iz Sindikata obrazovanja, nauke i kulture RS smatraju da je krajnje vrijeme nakon deset godina da se plate svih budžetskih korisnika izjednači.

Imajući u vidu da ovih dana premijerka i predsjednik RS govore o mogućem povećanju plata, prosvjetni radnici očekuju da već početkom školske godine mogu dobiti  veće doprinose.

Uprkos tome što je visina plata aktuelni problem u prosvjetnom sindikatu, ipak je gorući problem pad nataliteta i zatvaranje vaspitno – obrazovnih ustanova u Srpskoj.

Formiranjem Komisije još 5.oktobra 2016.godine, za borbu protiv bjele kuge kako bi sa resornim ministarstvima ovaj problem makar ublažio, jer su radikalne mjere nemoguće ali može se prema riječima članova Komisije regulisati socijalne i stimulativne mjere kao prvi korak u stimulisanju rađanja u Srpskoj.

Društvene mreže