log in

Članci poređani po datumu: petak, 30 avgust 2019

Posljedice NATO bombardovanja će osjećati generacije /VIDEO/

Povod za NATO agresiju bila je eksplozija na sarajevskoj pijaci Markale, 28. avgusta 1995. godine, za koju su optuženi Srbi iako je u izvještaju nezavisne komisije iz tog perioda navedeno da "ne postoje jasni dokazi da su granate došle sa srpskih položaja", što je potvrdio lično i Jasuši Akaši, tadašnji izaslanik generalnog sekretara UN za Balkan.

SDA krivac za neformiranje vlasti na nivou BiH /VIDEO/

Godišnji nacionalni plan za članstvo u NATO-u /ANP/ je samo blijedi pokušaj da se stvari zamagle i ne nazovu pravim imenom. ANP nije prepreka da se formira Vlada Federacije BiH, pa nema dogovora ni o tom nivou vlasti. U FBiH nema SNSD-a i Dodika i pitam ih što se onda još nisu dogovorili u vezi sa formiranjem federalne Vlade", kaže Milorad Dodik u intervjuu Srni.

I Sokolski dom u Bijeljini nacionalni spomenik

Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika proglasila je nacionalnim spomenicima graditeljsku cjelinu Crkve Svetog Vasilija Ostroškog u Gornjem Vrbnu u Trebinju, Sokolski dom u Bijeljini i Jevrejsko groblje na lokalitetu Meterizi u Zvorniku, a kao pokretno dobro zbirku filmova/negativa Ćirila Ćire Raiča u Mostaru.

Pretplatite se na RSS feed

Društvene mreže