log in

Članci poređani po datumu: četvrtak, 10 mart 2016

U rudarskim nesrećama u BiH poginulo više od 580 rudara

Rudarska nesreća koja se desila u četvrtak u jami Omazići Rudnika mrkog uglja (RMU) Banovići, kada je jedan rudar ostao odsječen dok je deset njih uspjelo izaći, podsjetila je na brojne ranije rudarske nesreće u Bosni i Hercegovini u kojima je smrtno stradalo najmanje 582 rudara.

U petak oblačno sa kišom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti oblačno sa kišom, u višim područjima sa susnježicom i snijegom, uz dnevnu temperaturu vazduha između šest i 14 stepeni Celzijusovih, saopštili su meteorolozi.

Pravilnikom regulisati upotrebu bespilotnih letjelica

U BiH treba donijeti poseban pravilnik kojim će biti regulisana upotreba vazduhoplovnih sistema na daljinsko upravljanje u vazdušnom prostoru BiH, zaključeno je danas na radionici u Banjaluci o "Upotrebi vazduhoplovnih sistema na daljinsko upravljanje bespilotnih letjelica ili dronova".

Na području Semberije vodostaji u blagom padu /VIDEO/

U odnosu na jučerašnji dan vodostaj rijeke Save je u blagom padu i jutros u 7.oo časova na vodomjernoj stanici Rača  iznosio je  692 cantimetra i za posljednjih 24 sata opao je za 5 centimetara i trenutno je 42 centimetra iznad kote redovne odbrane od poplava.

Pretplatite se na RSS feed

Društvene mreže