log in

Članci poređani po datumu: subota, 05 avgust 2017

Bijeljinski likovni umjetnici, arhitekte i dizajneri izlažu u Galeriji /VIDEO/

U Galeriji Centra za kulturu u Bijeljini sinoć je otvoren “Deveti bijeljinski umjetnički salon” u kojem domaći umjetnici, arhitekte i dizajneri predstavljaju svoje radove. Na ovom salonu se može vidjeti širok diapason formi i umjetničkih izraza slika sa klasičnim i apstraktnim izrazom, crtežima sa klasičnim i modernim izrazom, ekspresionizmom, kombinovanje reljefa na platnu u eksprecionizmu i realizmu, grafike u kombinovanim tehnikama te skulpture u drvetu i modernoj formi. Umjetnički salon je otvoren u okviru manifestacije "Pantelinskih dana"

O čarima i mukama peglanja na izložbi u Muzeju /VIDEO/

Muzej Semberije otvorio je  redovnu godišnju izložbu u okviru Pantelinskih dana „PEGLANjE (NI)JE ROBIJA", autora Tanje Lazić i Snježane Antić. Opšte je poznato da je peglanje prvenstveno kućni posao u kome malo ko uživa i najvjerovatnije nikad i neće. Ono što većina ljudi ne zna jeste da je želja za što efikasnijim ilakšim ispravljanjem nabora na odjeći veoma stara i da je tokom dugog vremena podsticala nastanak i evoluciju različitih tehnika i naprava za tu svrhu. Između peglanja koje danas uzimamo zdravo za gotovo i prvih pokušaja da se tkanina ispravii uglača, krije se mnoštvo neobičnih i uglavnom nepoznatih činjenicas kojima nas upoznaje ova izložba.

Smanjen broj nezaposlenih lica za 9,8 odsto

Na evidenciji nezaposlenih Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske zaključno sa krajem juna bilo je 120.036 lica koja aktivno traže posao što je za 9,8 odsto manje u odnosu na isti period 2016. kada je evidentirano 133.041 nezaposlenih, rekao je Srni direktor Zavida Miroslav Vujičić.

Pretplatite se na RSS feed

Društvene mreže