log in

Članci poređani po datumu: sreda, 23 januar 2019

Dodik: SDA je predložila inicijativu za razdruživanje u BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da inicijativa SDA za pokretanje procedure pred Ustavnim sudom BiH radi preispitivanja naziva Republika Srpska nije spojiva sa Ustavom BiH, da je potpuno neprihvatljiva, te da predstavlja rušenje Dejtonskog mirovnog sporazuma i "inicijativu za razdruživanje u BiH".

Jović: Primjenjeni svi elementi novog Zakona /VIDEO/

Rezimirajući  2018., direktor Nedeljko Jović smatra da je ova godina bila jedna od najuspješnijih u proteklih deset ili više godina za Javni fond za dečiju zaštitu, a razlog tome ogleda se u  preduzetim zakonskim mjerama, tačnije usvajanje Zakona o  dječijoj zaštiti koji je stupio na snagu prvog januara 2018.godine.

Anonimni darodavac poklanja 2.000 KM za treće ili četvrto novorođenče /VIDEO/

U moru negativnih informacija, da nas je sve manje, da polako nestajemo sa ovih prostora, vijest da   će bogastvo anonimnog  donatora poslužiti u podsticanju nataliteta u Srpskoj izavala je ogromnu pažnju javnosti , jer  nije zanemarljiva suma u visini od dvije hiljade maraka namjenjena je za svako rođeno treće I četvrto djete u ovoj godini, međutim, u cijeloj ovoj priči postoje određeni I uslovi koje moraju ispoštovati  zainteresovani roditelji.

Dodik: NATO bi ograničio BiH /VIDEO/

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je u programu Al Jazeere Balkans da se izbor predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH uslovljava putem ka NATO, što, prema njegovom mišljenju, nije toliko bitno kao članstvo u Evropskoj uniji.

Nastavak borbe protiv bolesti zavisnosti od duvana

U Republici Srpskoj je učestalost pušenja u populaciji od 13 do 15 godina sedam odsto, što nije loše, a glavni cilj svake akcije Vlade u ovoj oblasti je da mladi nikada ne počnu da puše, izjavio je Srni nacionalni koordinator za kontrolu duvana Republike Srpske Darko Marković.

SDA traži promjenu imena Republike Srpske

Stranka demokratske akcije saopštila je da će preko svojih predstavnika u institucijama BiH pokrenuti pravnu proceduru pred Ustavnim sudom Bosne i Hercegovine radi preispitivanja trenutnog naziva Republike Srpske.

Pretplatite se na RSS feed

Društvene mreže