log in

Članci poređani po datumu: ponedeljak, 25 februar 2019

Učenici održali predavanje o srpskom astronomu Petru Đurkoviću /VIDEO/

U porodičnim  analima ostalo je zapisano da je Petar Đurković kao  svršeni   diplomac  u bijeljinskoj  Gimnaziji uspješno završio Astronomiju na Matematičkom fakultetu  u Beogradu i na tom polju zablistao, ostvarivši zavidnu naučnu karijeru.  Prema riječima njegove unuke Ane Đurković, Petar je  jedan  od dvojice tadašnjih Jugoslovena koji su pronašli asteroide.

Aktivisti: Zaustavite one koji muče i ubijaju pse

Bijeljinsko Udruženje za zaštitu životinja "Aska" ponovo je upozorilo javnost na problem ubijanja i mučenja pasa u gradu i uz stravične fotografije mrtvih životinja na društvenim mrežama poslalo upozorenje da Bijeljinom šetaju naoružane osobe koje ubijaju životinje.

Višković: Srpska u mnogim zemljama predstavljena na pravi način /VIDEO/

U  narednom periodu potrebno je  jačati ekonomske veze sa zemljama gdje Srpska ima predstavništva,  a neophodno je napraviti jaču sinergiju i Vlade i predstavništava na terenu kako bi u narednom periodu došlo što više stranih investicija, rekao je predsjednik Vlade RS Radovan Višković nakon sastanka sa šefovima predstavništava Srpske.

Španija odbila simbole Kosova, UEFA mijenja domaćina

Španija je odbila da istakne zastavu i pusti himnu tzv. Kosova uoči turnira za fudbalere do 17 godina, pa je UEFA prinuđena da promeni zemlju-organizatora kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo, prenosi AP.

  • Objavljeno u Sport

Borenović: Ključni cilj novi izborni zakon i fer izbori /VIDEO/

"PDP je stranka koja pokazuje stabilnost i ozbiljnost prema aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH", rekao je nakon sjednice Glavnog odbora stranke koja je održana u Bijeljini lider PDP-a Branislav Borenović i dodao da će ova stranka nastaviti sa opozicionim djelovanjem u NS RS, predlažući konkretna zakonska rješenja iz Programa obnove Republike Srpske.

Pretplatite se na RSS feed

Društvene mreže