log in

Stojanović: "Željeznicama" treba da rukovodi struka /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Nosilac liste SDS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici šest Tomica Stojanović kritikovao je danas stanje u "Željeznicama Srpske" i poručio da ovim gigantom sa 3.000 zaposlenih treba da "rukovodi struka i nauka, umjesto politike".

Stojanović je na konferenciji za novinare u Gradskom odboru SDS-a Bijeljina kao primjer lošeg rukovođenja naveo prodaju šina, pragova i opreme nakon remonta pruge Banjaluka-Doboj, pri čemu je, kako je ocijenio, 60 odsto te opreme moglo biti iskorišteno za potrebe "Željeznica", te bacanje u staro gvožđe 555 vagona.

"Sigurno postoji način da se stanje popravi, što pokazuje period prije 2006. godine kada su `Željeznice` pozitivno poslovale", naveo je Stojanović.

On je na konferenciji za novinare posvećenoj stanju u putnoj infrastrukturi Republike Srpske pozvao Vladu da primijeni odluku o smanjenju cijene goriva za pet feninga, koja je donesena nakon protesta zbog uvođenja akciza i povećanja cijene goriva za 30 feninga.

Stojanović tvrdi da Vlada nije sprovela svoju odluku, nego da je do smanjenja cijene došlo zbog kretanja cijene na tržištu goriva.

Odgovarajući na pitanja novinara o sankcijama SAD poslaniku SNSD-a u parlamentu BiH Nikoli Špiriću, Stojanović je rekao da SDS ne podržava sankcije bilo kome u Republici Srpskoj jer su u ovoj stranci osjetili "na svojoj koži" tu vrstu maltretiranja.

"Protiv smo da bilo koji Srbin dobije sankcije, a to je i vrlo loša poruka za eventualne strane investitore", rekao je on.

Društvene mreže