log in

Bošnjaković: Ženama pružena mogućnost da pokažu svoja znanja /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kandidat SNSD za Parlamenetarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice dva Tanja Bošnjaković rekla je da je ova stranka, kao moderna politička organizacija, ženama u Srpskoj pružila mogućnost da pokažu svoja znanja i vještine.

"Na taj način ženama je data mogućnost da budu na ministarskim, direktorskim i pozicijama narodnih poslanika, ali i da žena ima šansu bude na čelu Vlade Srpske", rekla je Bošnjakovićeva na konferenciji za novinare u Bijeljini.

Ona je navela da premijer Srpske Željka Cvijanović ima ogromno povjerenje predsjednika Republike Milorada Dodika, što, kako kaže, potvrđuje njen drugi mandat na čelu Vlade Srpske.

"Milorad Dodik je lično kandidovao Željku Cvijanović na ovim izborima za predsjednika Republike Srpske, a to samo potvrđuje da je ona dobro radila svoj posao, onako kako to žene odgovorno znaju da rade", rekla je Bošnjakovićeva.

Ona je podsjetila da je Cvijanovićeva, kao primijer, povećala plate za više od 270.000 radnika za iznos od 30 do 50 KM, uvela naknadu za nezaposlene porodilje od 450 KM u trajanju od 12 do 18 mjeseci, što je jedinstvena mjera u cijelom regionu.

Bošnjakovićeva je dodala da je Cvijanovićeva najavila sukcesivno povećanje penzija već početkom sljedeće godine, da je Javni fond za dječiju zaštitu Srpske počeo isplatu pomoći za treće i četvrto dijete, da se u Srpskoj finansiraju tri besplatna pokušaja vantjelesne oplodnje, zahvaljujući čemu je Srpska postala bogatija za 1.040 beba.

Ona je podsjetila da je Vlada Srpske ove godine finansirala nabavku udžbenika za 20.000 učenika, a Fond soldarnsti je do sada odobrio liječenje za 39 djece u inostranstvu, za šta je izdvojeno 1.436.000 KM.

"Od 2016. do 2018. godine po raznim osnovima u Bijeljinu je investirano 500 miliona KM – za Bolnicu, Savski nasip, obilaznicu, Drinski nasip, za razne investicije za škole u Semberiji, te nedavno i 200.000 KM za Banju Dvorove", navela je Bošnjakovićeva.

Ona je naglasila da je ovo samo dio onoga što su Željka Cijanović i Milorad Dodik učinili za Semberiju.

"Najveća i najznačajnija osobina Željke Cijanović je što je odana svom narodu i svojoj Republici, što je lojalna i što joj je mišljenje jednako i u Banjaluci, i u Beogradu i u Briselu... Zastupa svoj narod gdje god da se nalazi, a danas iz Bijeljine mi zastupamo nju i odavde pokrećemo žensku svijest Republike Srpske i dajemo joj snažnu podršku za predsjednika Srpske", poručila je Bošnjakovićeva.

Društvene mreže