log in

"Srbi i Albanci - kojim putem dalje" /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Odnosi između Srba i Albanaca opterećeni su temom Kosova, zbog toga je ova tema teška, i kada se o njoj razgovara treba postupiti što je moguće racionalnije i tražiti trajna resesnja - kako bi se stavila tačka na sukob Srba i Alabanaca, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić na konferenciji "Srbi i Albanci - kojim putem dalje?"

Ivica Dačić rekao je danas da ni skup posvećen Berlinskom procesu u Londonu, na kojem su se okupili svi iz regiona Zapadnog Balkana, nije mogao da prođe bez, kako kaže, "kurcšlusa".

Dačić je naveo da je pozicija Vlade i predsednika Srbije vrlo transparentna i uperena na postizanje cilja, a to je očuvanje i promovisanje mira i stabilnosti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas da će ponuditi rešenje za KiM, ako bude pronađeno, kao i da će se o tom predlogu izjasniti narod i biti "vrhovni sudija".

Dobri odnosi i saradnja između Albanije i Srbije pozitivno utiču na ceo region, istakao je danas poslanik u Evropskom parlamentu Eduard Kukan.

On je, na međunarodnj konferenciji "Srbi i Albanci - kojim putem dalje", u organizaciji Tanjuga i albanske novinske agencije ATA u Beogardu, naglasio da je skup organizovan pravovremeno, a rezultat može dati pozitivan doprinos celom regionu.

Razumna je potreba Srba i Albanaca da otvore razgovore o odnosima dve zemlje, ali je jasno da odnos Beograda i Tirane ne može da zameni odnos Beograda i Prištine, izjavio je danas Piro Miša iz Instituta za dijalog i komunikaciju iz Tirane.

Društvene mreže