log in

Tona droge pluta morem kod Ulcinja

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Više od jedne tone marihuane pluta otvorenim morem u neposrednoj blizini Ulcinja, potvrđeno je Borbi u vrhu policije.

Sumnja se da su drogu odbacili krijumčari iz Albanije, koji, kako se sumnja, svakodnevno, morskim putem, švercuju narkotike prema Italiji. Kako saznajemo, paketiće u moru su primijetili ribari koji love tunu, pa su o svemu obavijestili pripadnike granične policije, koji su obilazeći more na otvorenom primijetili stravičan prizor, o čemu su odmah obavijetili nadležno tužilaštvo. Najveći dio paketa s drogom struja je odvukla u albansku teritoriju, a u toku je uviđaj na licu mjesta.

Kako nezvanično saznajemo, droga je bila spakovana u manje paketiće, a tek da se izvuče iz mora biće jasnije o kojoj količini se tačno radi. Osim paketića nije pronađen nikakav trag koji bi vodio do osumnjičenih za šverc ove droge.

-Obilaskom terena, tj, mora, na granici Crne Gore i Albanije, a na dojavu nekih ribara, primijećeno je nešto neuobičajeno u vodi. Kada smo prišli, na stotine paketića je bilo u vodi, a kada smo otvorili jedan vidjeli smo da se radi o narkoticima. Ne zna se tačno koliko ima droge, a prva pretpostavka je da je između tone i tone i po droge, kaže naš sagovornik.
Prošle godine u maju, takođe u moru kod Ulcinja zaplijenjena je skoro ista količina droge, ali tada su uhapšena dva lica.

Društvene mreže