log in

Srbi ponosni na moćne oružane snage Srbije /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na Pešteru je održan dio velike vojne vježbe "Vek pobednika", Riječ je o najkompleksnijoj od današnjih vježbi, a u njoj je učestvovalo 111 borbenih sistema koji su djelovali po metama na širokom prostoru Peštera i oko 2.000 vojnika.

U vježbi su učestvovali i avioni i helikopteri, Protivavionski artiljerijsko-raketni sistem PASARS, koji je projekat Vojno-tehničkog instituta, kao i tenkovi M-48. Vježbi su prisustvovali predsjednici Srbije i Republike Srpske Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, kao i premijeri Ana Brnabić i Željka Cvijanović.Na vojnom poligonu "Pasuljanske livade" kod Ćuprije održan je jedan od segmenata velike vojne vježbe, na kojoj je prikazano sadejstvo avijacije, tehničkih i oklopnih jedinica, kao i ostalih jedinica Vojske Srbije. Prikazano je i dejstvo samohodne haubice "Nora" koja, uz "Lazara" i "Malog Miloša", predstavlja ponos srpske vojne industrije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, po završetku Združene vojne vežbe "Vek pobednika", da Vojska Srbije ni izbliza nije ona vojska od pre pet godina, ali da je to zasigurno vojska za očuvanje mira i slobode Srbije. Najavio je nova ulaganja u 2019.

Na poligonu "Orešac" kod Vršca više od 150 pripadnika Petog bataljona Vojne policije izvelo je protivterorističku vježbu u okviru velike vojne vježbe "Vek pobednika. Pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske Srbije i Centra za obuku jedinica za multinacionalne operacije izveli su na vojnom kompleksu "Borovac" kod Bujanovca taktičku vježbu na kojoj je bilo angažovano oko 1.000 vojnika i 100 borbenih sredstava. Iako je vojska Srbije sve opremljenija, problem je nedostatak ljudi, rekao je Aleksandar Vučić

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srbija mora da ima moćne oružane snage da bi se sačuvao mir, što i kod Srba koji ne žive u Srbiji izaziva ponos. Dodik, koji je prisustvovao jednom dijelu vojne vježbe "Vek pobednika" na Pešteru, poželio je u obraćanju da na ovom prostoru trajno vlada mir.

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej dao je blagoslov da se sutra oglase zvona u Spomen hramu Svetog Save na Vračaru povodom obilježavanja Dana primirja u Prvom svjetskom ratu.

Društvene mreže