log in

Stefanović: Upad ROSU nema veze sa rješavanjem ubistva Ivanovića /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice danas je mirno, ali napeto.

Ni danas na Kosovu i Metohiji nema srpske štampe, U gradu se život normalno odvija, a subota je pijačni dan za Mitrovčane.Na glavnom trgu je primjetno pojačano prisustvo pripadnika Kfora i kosovske policije. Građani kažu da su zabrinuti zbog novonastale situacije i uvećanja taksi na srpske proizvode, ali vjeruju da će se pronaći način da se kriza prevaziđe.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić uputio je apel građanima  nakon sjednice kriznog štaba da ostani mirni, suzdržani, i da ne nasedaju na provokacije. Izrazio je zabrinutost što su trojici juče uhapšenih Srba dodeljeni advokati po službenoj dužnosti, zbog izmišljenih birokratskih procedura.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić – od početka do 00.31 srbe

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvao je danas Prištinu da obavesti Beograd ili međunarodne institucije o tome dokle se stiglo sa rešavanjem ubistva Olivera Ivanovića i ocenio da poslednji upad ROSU na sever Kosova nema veze sa tom istragom.

Hidrocentrala Gazivode radi normalno i uprkos merama Prištine o povećanju taksi na robu iz centralne Srbije neće smanjivati količinu isporučene vode albanskoj strani na KiM, izjavio je danas direktor JP za vodosnabdevanje i proizvodnju i distribuciju električne energije "Ibar", koje upravlja Gazivodama, Srđan Vulović.

Poslije jučerašnjih mirnih protesta zbog hapšenja četiri osobe i poruka koje su sa tih skupova upućene a to su da će Srbi ostati na svojim ognjištima ali da traže ukidanje takse od 100 odsto na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine i puštanje na slobodu uhapšenih Srba, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Beograd mora da se pripremi na dugotrajnu pomoć i podršku srpskom narodu na Kosmetu koja neće biti ni laka ni jednostavna ni jeftina, ističući odlučnost Albanaca "da guraju do kraja" sa merama.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da jedini način da Srbija prizna samoproglašeno Kosovo jeste da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić "bude srušen i zamijenjen nekim poslušnim i slabim". Austrijski vicekancelar Hajnc-Kristijan Štrahe izjavio je da bi Austrija trebalo da predloži mirovnu konferenciju za rješavanje pitanja Kosova i Metohije i ponovio svoju podršku ideji razmjene teritorija.

Društvene mreže