log in

Vučić: Sasvim je jasno da Albanci ne žele kompromis i da iza svega stoje SAD, Velika Britanija i Njemačka!

Foto: Večernje novosti | T. Ćirić Foto: Večernje novosti | T. Ćirić
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U vanrednom obraćanju predsednik Srbije je rekao da je danas posle mnogo godina pretnji zvanično formirana vojska takozvanog Kosova, na ilegalan protivpravan način

- Albanci su kao i njihovi sponzori pokazali da im nije stalo do sprovođenja pravde, već do neskrivenog napada na Srbiju. Srbija je želela mir i u to uložila stravične napore. Priština u šest od 15 tačaka ima samo jednu obavezu, a to je formiranje ZSO, a to im ne pada na pamet - kaže Vučić.

On dodaje da se izlagao riziku govoreći o potrebi kompromisa

- Sasvim je jasno da Albanci ne žele kompromis i da iza svega što rade stoje SAD, Velika Britanija, a po pitanju vojske i Nemačka! Od prvog trenutka smo govorili, i kada su uvodili takse protiv Srbije, da je to sumanuta odluka - naveo je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je stvorena atmosfera da je gaziti i rušiti Srbiju dobro. 

On je, u vanrednom obraćanju javnosti, naveo da se Srbiji prebacuje to što je mirnom, demokratskom politikom nastojala da zaštiti svoje državne i nacionalne interese.

Vučić je podsetio da nam neretko spolja zameraju da smo se, navodno suprotno dijalogu, zalagali za povlačenje priznanja takozvanog nezavisnog Kosova od pojedinih zemalja koje su ga priznale.

"Kažu, to nije u duhu dijaloga i to ne treba da se radi, a zaboravili su da kažu da je dok smo vodili dijalog čak 19 zemalja priznalo nezavisnost Kosova, a onda im smeta kada 12 zemalja povuče priznanje", rekao je Vučić.

Prištini, kaže, ni dan danas ne pada na pamet da izvši formiranje Zajednice srpskih opština. 

"Ali, gaziti i rušiti Srbiju je dobro, jer Srbija valjda treba da učestvuje kao 'pile koje donosi glavu na panj' i svako tu glavu može da odseče", primetio je Vučić.

(Večernje novosti)

Društvene mreže