log in

Ministarska konferencija Kine i 17 zemalja CIE /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Dvodnevna ministarska konferencija o inovacijama okupila je najrelevantnije predstavnike inovacionih ekosistema iz Kine i 17 zemalja centralne i istočne Evrope.

Premijerka Ana Brnabić rekla je, na otvaranju četvrte konferencije Kine i 17 zemalja centralne i istočne Evrope o saradnji u oblasti inovacija, da učešće ministra za nauku tehnologiju Kine šalje snažnu poruku da ta zemlja vidi Srbiju kao ključnog partnera u razvoju inovacija.

Konferencija predstavlja izuzetnu priliku da se dodatno učvrste odnosi Srbije i Kine u oblasti inovacija i tehnološkog razvoja , rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić  nakon razgovora sa kineskim ministrom za nauku i tehnologiju Vang Džangom. Vlada Kine podstiče istraživanja i tehnološke inovacije, kao i ubrzanje izgradnje države inovativnog tipa i naučno-tehnološke države, rekao je Vang Džigang, ministar za nauku i tehnologiju Kine.

Srbija snažno podržava inicijativu Pojas i put, vjerujući da joj donosi razvoj i prosperitet, kao i priliku da u najvećoj mogućoj mjeri iskaže svoje potencijale u inženjerskom znanju, izjavio je ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović na otvaranju četvrte konferencije.

Kina je pravi primjer za napredovanje u oblasti inovacija u preduzetništvu i njena iskustva  su značajna za BiH.

Srpska je  zainteresovana za sva dešavanja na polju razvoja modernih tehnologija i inovacija, kaže resorni ministar.

Premijerka Ana Brnabić, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ministar za nauku i tehnologiju Kine Vang Džang imali su danas priliku da se upoznaju sa najnovijim inovacijama i tehnološkim dostignućima u oblasti razvoja pametnih gradova, industrijskih parkova, željezničke infrastrukture.

Posebnu pažnju prisutnih privukao je robot koji je odigrao užičko kolo.

Društvene mreže