log in

Olujni vjetar napravio haos u Herceg Novom

foto: mondo.me foto: mondo.me
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Olujni vjetar koji je protekle noći duvao brzinom od preko 100 kilometara na sat nanio je veliku štetu na hercegnovskoj rivijeri.

Dvije osobe su povrijeđene, a jedna je zadržana u Bolnici Meljine, prenose Vijesti.

Meljine su po prvim nalazima sa terena hercegnovske Komunalne policije najgore prošle.

Demolirane su benzinska pumpa, perionica automobila, kvantaška pijaca, raskriven je dio krova Vatrogasnog doma, ograda Bolnice.

Oluja je, kako prenose Vijesti, prevrtala automobile, čak i kombi vozila i kamione, oštetila dosta zelenila, padala su stabla na Savini.

Oštećenja su i na Podima, Brajkovini, i u Kamenarima, kazala je načelnica Komunalne policije, Marija Andrić.

Ekipe komunalne policije su na terenu od tri sata poslije ponoći i popisuju štetu.

Trenutno se vjetar nad Bokom stišao ali je uočena još jedna pijavica iznad Luštice, koja je krenula ka Budvi.

Iz opštine Herceg Novi saopšteno je da su pojačane ekipe Službe zaštite i spasavanja i Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora bile na terenu cijele noći, a akcija traje i dalje.

Navodi se da su na terenu i ekipe gradskih komunalnih preduzeća, koje otklanjanju posledica nevremena.

Kako su kazali u Bijeloj i Luštici angažovana su dežurstva i u stanju su pripravnosti.

"Prema izvještaju o djelovanju Službe zaštite i spasavanja, veća materijalna šteta pričinjena je na objektima auto praone i benzinske pumpe na Meljinama, na više kuća u Kamenarima i na Podima oštećeni su krovovi, prijavljene su štete i na strujnim instalacijama, stabla i odroni na kolovozu", kazali su iz Opštine Herceg Novi.

Prema njihovim riječima, materijalna šteta pričinjena je i na Vatrogasnom domu i prostorijama Direktorata za vanredne situacije u Meljinama.

"Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora popisuje sve objekte zahvaćene nevremenom i sačinjava zapisnike sa fotografijama. Popisani su objekti u Kamenarima i na Podima, a trenutno je u toku uviđaj u Meljinama", navodi se u saopštenju.

Iz opštine Herceg Novi rekli su da je sistem 48 za prijave građana aktiviran već u četiri sata ujutro, a do sada je stiglo preko 30 prijava o šteti uslijed nevremena.

(mondo.me)

Društvene mreže