log in

Demir Peco, najbolji fudbaler Republike Srpske “Miljanić” Robertu Prosinečkom

Foto: Bojan Božić/RAS Srbija Foto: Bojan Božić/RAS Srbija
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Demir Peco, fudbaler Radnika iz Bijeljine dobitnik je nagrade “Velimir Sombolac” za najboljeg fudbalera Republike Srpske.

Najbolji trener u 2018. godini i dobitnik nagrade “Ilija MIljuš” je Darko Vojvodić, trener banjalučkog Borca. Nagradu “Ilija Pantelić”, za najboljeg fudbalksog radnika pripala je Borisu Stanišiću, predsjedniku FK Zvijezda 09 iz Etno sela Stanišić.

Najbolji sudija Srpske je Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora. Nagradu “Srđan Kačar” za najperspektivnijieg fudbalera dobio je Marko Brkić reprezentativac Republike Srpske i BiH, igrač Zvijezde 09.

Zlatne plakete za razvoj fudbala posthumno su uručene porodicama Milorada Barašina,  Slobodana Stanivukovića i Dragoslava Šekularca. Ovu plaketu dobio je i Milutin Šoškić koji, zbog bolesti, nije bio u prilici da prisustvuje manifestaciji “Dani fudbala” zbog bolesti.

Zlatna plaketa “Miljan Miljanić” za velika sportska dostignuća pripala je Robertu Prosinečkom dok je Nagrada “Dr Milan Jelić”, za životno djelo uručena je sportskom radniku iz Banjaluke, Dobrivoju Sabljiću.

Manifestaciji dani fudbala prisustvovala je ministarka porodice omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Sonja Davidović

-Manifestacija Dani fudbala predstavlja tradicionalnu manifestacjiju, i  ove godine Ministarstvo porodice omladine i sporta je partner fudbalskog saveza Republike Srpske , a dobra saradnja će biti nastavljena i ubuduće. Zajedno se borimo za iste ciljeve,  a to su popularizacija i omasovljenje ovog sporta. I danas je sa nama veliki broj ljudi koji se bore za afirmaciju, koji vrijedno rade i koji postižu dobro rezultate i nadam se da ćemo tako nastaviti i u budućnosti – istakla je Davidović.

(SrpskaInfo)

Društvene mreže