log in

Napadnuti vaterpolista: Da nisam skočio u more, ubili bi me /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Golman VK Crvena zvezda Aleksandro Kralj, koji je skočio u more nakon što ga je, zajedno sa još trojicom njegovih saigrača, napala grupa mladića u Splitu, po izlasku iz vode rekao je da bi ga "ubili" da nije to uradio.

"Da nisam skočio u more ubili bi me", rekao je Kralj nakon dolaska policije i lekarske ekipe, prenosi hrvatski sajt Gol.

Hrvatski sajt Indeks.hr navodi da su neki od okupljenih Splićana željeli da mu pomognu da izađe iz vode, dok su drugi uzvikivali: "Ipak je on četnik".

Prije nego što je izašao iz mora, igrač je skinuo majicu Crvene zvezde i bacio je u more, dodaje hrvatski sajt.

Predsjednik vaterpolo kluba Crvena zvezda Viktor Jelenić potvrdio je ranije danas da je golman Aleksandro Kralj morao da skače u more u Splitu po dobijanju nekoliko udaraca od napadača, ali i da nije dobio teže povrede.

Index navodi da je njemu navodno razbijena arkada.

Prema navodima "Slobodne Dalmacije", četvorica igrača sjedila su na kafi oko 13:40 sati na Rivi, glavnom gradskom šetalištu, kada im je prišla grupa mladića i zatražila od njih da skinu trenerke sa klupskim obiljžjima, a potom nasrnula na njih i počela da ih tuče.

"Slobodna Dalmacija" navodi, pozivajući se na nezvanična saznanja, da su vaterpoliste napala petorica mladića.

"Odjednom je nastala galama i vika. Riva je bila puna, a odjednom je jedan čovjek skočio u more, dok je drugi pobjegao u smjeru Palače, prema Voćnom trgu. Mislim da je bilo više napadača. Nesrećni mladić iz mora vikao je da je Crnogorac", rekao je za "Slobodnu Dalmaciju" jedan od očevidaca ovog inicidenta.

Viktor Jelenić, predsjednik VK Crvena Zvezda, je u izjavi Tanjugu rekao da je Kralj morao da ide u lokalnu policiju kako bi dao izjavu i da se osjeća dobro, prema njegovim informacijama iz Hrvatske.

„Napadnuti su u kafiću na rivi, Kralj je morao da skače u more, a preostala trojica su uspjela da pobjegnu. To je katastrofa, igrači su, a ne navijači. Sramota, šta bih drugo rekao“, rekao je Jelenić Tanjugu.

Vaterpolo klub Crvena zvezda održao vanrednu konferenciju povodom napada na njihove igrače u Splitu, prenose beogradski mediji.

Direktor vaterpolo kluba Crvena zvezda Igor Milojević objasnio je kako je došlo do napada na vaterpoliste kluba u Splitu, i kako je golman Aleksandro Kralj morao da skače u more po dobijanju nekoliko udaraca od napadača, ali i da nije dobio teže povrede.

Trojica vaterpolista Crvene zvezde napadnuta su danas u Splitu pred utakmicu sa Mornarom u regionalnoj ligi, a najteže je prošao Kralj. Direktor kluba Igor Milojević je ispričao kako se odigrao incident:

“Oni su imali jakne, a ispod su imali trenerke sa obilježjima kluba. Konobar u kafiću je nekako vidio i prepoznao obilježja i započeo svađu. Htjeli su da promjene kafić, a pojavila se grupa huligana sa šipkama i prijetila klanjem, a jednog su igrača udarili s leđa nekoliko puta. Maksimović je dobio metalnu štanglu u nogu i pobjegao je sa lica mjesta trčeći jedan kilometar. Aleksandro Kralj je dobio štanglu, ima povrede vrata i prelom nosa“, rekao je Milojević.

Splitska policija traga za petoricom napadača.

(Nezavisne/Sputnjik)

Društvene mreže