log in

Nastavljen niz uspjeha - Osvojen TK Open 2019

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Proteklog vikenda u Tuzli, održao se Internacionalni turnir poznat kao "TK OPEN" Domaćin i organizator turnira kbs "Tuzla-Sinbra" pobrinuo se da kao i svake godine turnir bude dobar ispit za karatiste i karatiskinje iz cijeloga regiona.

Učešće je uzelo 60 klubova sa oko 600 takmičara, a kvalitetu samog takmičenja doprinelo je učešće muške i ženske seniorske ekipe Turske karate federacije.

KK UNSU je nastupao u 22 takmičarske kategorije u jednom mješovitom sastavu pionira, kadeta, juniora i seniora i kako se domaćin po nepisanom pravilu ne računa osvojio prvo mjesto u Generalnom plasmanu klubova.

Takmičari UNSU-a ukupno su su osvojili 5 (+1 nezvanična kategorija) zlatnih medalja; 6 srebrenih i 6 bronzanih medalja.

"Ono što treba istaći jesu svakako nastupi i pobjede našeg juniora Nedića u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji o čemu smo već saopštavali, zatim nastupi našeg kadeta Uroša Radana u kadetskoj konkurenciji (-57), koji je osvajanjem zlatne medalje u dosta teškoj konkurenciji opravdao ulogu favorita. Srebrnu medallju osvojio je Aleksandar Jović u kategoriji kadeta (70+), koji je ovaj put pokazao ogroman napredak i nagovestio dobre rezultate u narednom periodu. Odlične nastupe imale su kadetkinje Jelena Tripunović, Anđela Knežević i Dijana Bota osvojivši treće mjesto u ekipnoj konkurenciji" navodi se u saoptenju KK UNSU.

U juniorskoj ženskoj konkurenciji naša ekipa u sastavu; Sara i Dajana Kalajdžić i Dijana Bota osvojila je treće mjesto, dok je u pojedinačnoj konkurenciji Dajana Kalajdžić osvojila srebrnu medalju.

U seniorskoj ekipnoj ženskoj konkurenciji ekipa u sastavu; Dajana Kalajdžić, Momić Tamara i Topuzović Tamara u finalnom meču su poražen od Turske reprezentacije, a prije toga bila uspješnija od ženske ekipe "Castra" iz Banja Luke.

"Nama svima u klubu, najljepši utisak dana pored svega nabrojanog jeste uspjeh naših pionirki Marije Trifković, Milice Mie Vujić i Marije Gavrilović koje su posle odličnih rezultata na regionalnom i republičkom prvenstvu, još jednom pokazale svoju dominaciju, osvojivši ekipno zlato pobjedama nad odlične dvije ekipe domaćina turnira kbs."Tuzla-Sinbra" . One su i u pojedinačnom dijelu isto tako bile uspješne u svojim kategorijama osvojivši dva zlata i jedno srebro. Zlatne su bile Trifkovićeva (-44) 11 godina i Vujićeva (-34) 10 godina, a srebrna Gavrilovićeva (-32) 11 godina. U muškoj konkurenciji pionira istakli su se Letić Miloš osvajanjem srebrne medalje u kategoriji 13 godina (-40) i Vukašin Tripunović u kategoriji 11 godina (-35)", stoji u saopštenju.

Narednog vikenda kadete, juniore i seniore KK UNS očekuje još jedan kvalitetan ako ne i najkvalitetniji turnir u regionu "Ilidža open".

Društvene mreže