log in

"Sport spaja ljude, fudbal je pobijedio"

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Fudbalski klub Sloga iz Gornjeg Crnjelova zahvalio se protivniku u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine, ekipi Klisa, na gostoprimstvu, organizaciji i lijepom ponašanju čak i domaće publike u Konjicu.

U moru uglavnom negativnih vijesti u političkom životu Bosne i Hercegovine i to između Republike Srpske i Federacije BiH, koje se nerijetko "preliju" i na fudbal, dogodila se i jedna pozitivna novost.

FK Sloga, koja se takmiči u Prvoj ligi RS, na čelu sa predsjednikom Zlatkom Krbanjevićem zahvalila se federalnom drugoligašu Klisu iz Butorović Polja, na izuzetnom gostoprimstvu, na savršenoj organizaciji utakmice četvrtfinala Kupa BiH (2:2), kao i na ponašanju svih aktera, uključujući i domaću konjičku publiku.

"FK Klis, hvala Vam! Bilo nam je zadovoljstvo biti Vaš gost u prethodna dva dana. Dočekali ste nas onako kako se dočekuju istinski sportski prijatelji. Nije bilo momenta od našeg dolaska u Konjic da nam niste bili na raspolaganju. Pokazali ste da znate organizovati jedan istinski sportski spektakl na takav način da bi Vam pozavidjeli i mnogo veći klubovi. Budite ponosni na sebe, jer ste pokazali koliko volite svoj klub i koliko ste ustvari veliki", navedeno je u klupskom saopštenju na Fejsbuk stranici.

U drugoplasiranom timu Prve lige RS oduševljeni su ponašanjem domaće publike koja nijednom nije uvrijedila protivnika, a kamoli na nacionalnoj osnovi.

"Hvala i Vašoj publici koja je pokazala da se u Bosni i Hercegovini na jedan fin, kulturan i dostojanstven način može bodriti svoj klub, biti mu vjetar u leđa, a da se pritom ne vrijeđa protivnik. Naprotiv, oni su naše igrače dočekali i ispratili sa utakmice aplauzom. Vi ste na taj način ustvari poslali najljepšu sliku o sebi samima. Nije slučajno što je duel dva mala fudbalska kluba juče bio medijski najgledaniji događaj u državi. Sport spaja ljude. Juče nije bilo poraženih. Fudbal je pobijedio". istaknuto je u saopštenju Sloge.

(mondo.ba)

Društvene mreže