log in

Fudbaleri Mladosti u subotu gostuju Borcu u Šamcu /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Narednog vikenda startuje proljetni dio fudbalskog šampionata RS.

Nakon jeseni prvo mjesto na tabeli zauzima Mladost iz Velike Obarske i ovaj klub je i prije starta šampionata važio za glavnog kandidata za povratak u Premijer ligu. No, tokom zimske pauze ambicije Mladosti su splasnule, a kao glavni kandidat za prvo mjesto je Krupa, koja za ekipom iz Semberije zaostaje 3 boda. Kako će se odvijati nastavak, najprije ligaškog dijela, a nakon toga i plej off, ostaje da sačekamo drugi dio šampionata. Kako smo nezvanično čuli u fudbalskim krugovima plasman Krupe u Premijer ligu zavisiće od pozicije Borca u Premijer ligi. Ako Borac uspije izboriti opstanak, onda Krupa ne bi imala ambicije za prvo mjesto, no ako Borac ne uspije izboriti opstanak, onda bi ulaskom Krupe došlo do spajanja Banjalučkog kluba sa Krupom, tako da bi Borac takvim načinom sačuvao premijerligaški status.

Mi smo juče posjetili trening fudbalera Mladosti koji su tokom zimske pauze imali velikih kadrovskih promjena, otišlo je nekoliko standardnih igrača, došla su određena pojačanja, a svakako da je najveći hendikep za izabranike Slavoljuba Bubanje povreda iskusnog Delimira Bajić, koja se dogodila na posljednjoj kontrolnoj utakmici sa Loznicom. Bajić će odsustvovati u narednom periodu i još uvijek se ne zna sa sigunrošću kada će se vratiti na teren. No , i pored povrede, novajlija na golu Mladosti  Miloirad Nikolić je optimista pred početak  drugog dijela sezone.

Trener Slavoljub Bubanja, kao i uvijek želi najviši plamsan svog kluba i zajedno sa ekipom daće sve od sebe da ekipa ostane ne mjestu na kojem je trenutno.

Prvu proljetnu utakmicu fudbaleri Mladosti odigraće protiv Borca u Šamcu i od ishoda ovog meča zavisiće umnogome i konačan plasman nakon ligaškog dijela. No to ne mora ništa da znači jer nakon lige slijedi još jedan dvokružni sistem šest najboljih ekipa, gdje je sve moguće i gdje je u opticaju veliki broj bodaova. Ko bude spremniji i imao više kvalitetnih igrača prvi će protrčati kroz cilj i ostvariti plasman u Premijer ligu BiH.

Medije

Društvene mreže