log in

Sale Đorđević saopštio - Neće više biti selektor Srbije!

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Selektor Aleksandar Đorđević rekao je na konferenciji za novinare poslije meča sa Češkom da je istina da će napustiti kormilo nacionalnog tima.

Kraj konferencije za novinare selekotra Aleksanra Đorđevića otkrio je da će "orlovi" ostati bez vođe. "Istina je, odlazim", rekao je Đorđević komentarišući natpise pojedinih medija da će Srbija poslije Mundobasketa ostati bez selektora.

Prethodno, Đorđević je prokomentarisao utakmicu protiv Češke i kao i cjelokupni turnir.

"Čestitao bih Bogdanu na sjajnom turniru. Bio je pravi vođa na terenu. Nešto nam je nedostajalo na ovom turniru, to se vidjelo i u prvom poluvremenu ove utakmice. Nismo odigrali do koske. Vjerovatno je na uticalo što se nismo svi okupili u isto vrijeme. Drugi dio smo odigrali kako treba. Imali smo teškim momenata, ali smo se u drugom dijelu navikli. Igra u tranziciji nam je bila odlična, nismo im dozvolili lake poene", rekao je Đorđević i pohvalio igru Češke.

"Čestitao bih Česima, odigrali su odličan turnir. Imaju sjajnog trenera i vidi se napredak. Satoranski čini druge igrače boljim i to je najvažnije u košarci."

Đorđević se dotakao i organizacije samog turnira.

"Imali smo 11 izgubljnih lopti u prvom i samo dvije u drugom poluvremenu. Znamo da smo mogli mnogo bolje, ali smo ostali kratkih rukava. Organizacija turnira je nevjerovatna, sve je bilo odlično. Ali, takmičenje je bilo vrlo zahtjevno, o tome bi organizacija trebalo da razmisli. Prešli smo dalek put, nemaju sve ekipe iste uslove za igru, kao što je bilo u četvrtfinalu. Igračima je potreban odmor kako bi igrali najbolju košarku."

Na pitanje kako je igrati "nevažne" mečeve, selektor je rekao:

"Danas je bio najvažniji meč za mene i za moje igrače. I sljedeća će biti najvažnija. To ja učim svoje igrače. To je moj karakter, želim da probudim zmaja poslije poraza od Argentine, nisam uspio poslije poraza od Španije. Nije važno šta je bilo, već šta vas čeka. Mi smo jaki, imamo karakter, ali ostali smo kratkih rukava. Izgubili smo dva meča, obje ekipe su u finalu. Želim i njima da čestitam."

Društvene mreže