log in

Kraj agonije za sudije u Gradačcu: Napokon su 'slobodni'

foto: FK Zvijezda Gradačac foto: FK Zvijezda Gradačac
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Sudije koje su putovale u Gradačac na meč Zvijezde i Olimpika danas su radile prekovremeno.

Od početka su se domaći žalili na suđenje, ali naprosto su poludjeli kada je u 65. minuti Sanel Silić iz Cazina pokazao crveni karton stoperu domaćih Jazvinu.

To je izazvalo ogromnu ljutnju kod navijača i pristalica Zvijezde, pa su počeli s ubacivanjem predmeta u teren, što je izazvalo prekid od preko 20 minuta.

Nakon prekida, Olimpik je došao do drugog gola s kojim je ovjerio velika tri boda, ali na kraju meča sudije su bile primorne da ostanu na terenu.

Skoro dva sata su Silić i njegovi pomoćnici Amir Hušidić te Sahib Smriko kao i dodatne sudije Mirza Kazlagić i Josip Martinović, uz četvrtog sudiju Dragana Stojića i delegata te posmatrača suđenja ostali na terenu.

Na tribini ispod koje se nalaze službene klupske prostorije nalazilo se nekoliko stotina navijača Zvijezde. Nisu odustajali od skandiranja "Lopovi, lopovi", bilo je i raznih uvredljivih komentara usmjerenih prema službenim licima, a na kraju je uz pomoć policije "sudijski sastav" napustio teren.

Negdje oko 19:30 sati uz pratnju policije otišli su u svlačionicu, a onda se očekuje da napuste Gradačac, no neki navijači spremni su čak i da ih prate.

(sportsport.ba)

Društvene mreže