log in

Radnik slavio u Tuzli golom u 90. minutu /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Otputovali su fudbaleri Radnika u Tuzlu da se nadigravaju sa domaćinom, da pokušaju nametnuti svoju igru, zaštite svoju mrežu, a ako se ukaže prilika u napadu postići gol.

Nekako sve to se i obistinilo, a Bijeljinci su uspjeli iz Tuzle donijeti tri veoma važna boda, koje im je obezbijedio pogodak isksunog Velibora Djurića u 90 minutu igre.

Trener Mladen Žižović ponovo je dosta mijenjao u ekipi. Imao je hrabrosti da susret počne bez prvaog špica. U napadu najistureniji bio je Dejan Janković, a pomagali su mu Peco i sve bolji Nenad Srećković. Na klupi su ostali i Glišić i Okić, koji su po vokaciji ofanzivci.

Bilo je promjena i u srednjem redu. Umjesto Filipa Stojanovića šansu je dobio Davor Arnautović, koji se borio tokom cijelog susreta, kvario igru protivnika, a u dvije prilike uspio spasiti i sopstveni gol. Preostala dvojica srednjaka Djurić i Beširević vodili su pravi mali rat na sredini terena sa ratobornim i ponekad i veoma grubim Tuzlacima. Jedino u odbrani nije mijenjao Žižović.

Ekipa Slobode je u prvom kolu poražena u Širokom, tako da je trener Vlado Jagodić najavljivao sigurnu pobjedu u ovom meču i osvajanje prvih bodova. No za to su se pitali i Bijeljinci.

Sloboda je izvela jednu napadačku formaciju u kojoj je povratnik Sulejman Krpić bio najistureniji, a veoma često u napad se, posebno kod prekida, ubaciovao Milan Ćulum, 2,10 cm visok igrač domaćih.

Na kraju treba istaći fantastičan ambijent na stadionu Tušanj, na meču koji se igrao pod reflektorima u večernjem terminu, tako da su igrači oba tima, a posebno fudbaleri Radnika mogli pokazati svoj kavlitet.

Još jednom apelujemo na sve relevantne faktore da pod hitno na Gradskom stadionu u Bijeljini izgrade reflektore, čime se izbjegle utakmice po lošem vremenu, a to bi sigurno bio i mamac za publiku, koja bi dolazila na mečeve Radnika.

Društvene mreže