log in

Petu brdsku auto-trku vozila 23 učesnika /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Pobjednik Pete brdske auto-trke "Lopare 2017" u generalnom plasmanu je Salih Ljubijankić iz Auto-moto kluba "Cazin", koji je proglašen i najboljim vozačem trke.

Peta brdska auto-trka, koja se održava u okviru manifestacije "Dani dijaspore", imala je 23 učesnika koji su se nadmetali u šest klasa za najbolje vrijeme na stazi u Tobutu dugoj 3.150 metara.  Drugo mjesto u generalnom plasmanu zauzeo je Đani Đelmo iz Auto-moto kluba "Sunce" iz Jablanice, dok je trećeplasirani Harun Hadžić iz sarajevskog Auto-reli kluba "Rejsing".

Trku je svečano otvorio direktor Rudnika i termoelektrane  Ugljevik Đorđe Popović koji je učesnicima poželio sreću u nadmetanju. 

Opštine Lopare je ponovo bila uzoran domaćin a  trka je  nakon nekoliko godina prekida ponovo vratila na stazu u Tobutu. 

Takmičenja su održana u dvije grupe, E1 i N, a organizator je uspio i pored zgusnutog kalendara u automoto sportu da obezbjedi zadovoljavajući borj vozača na takmičenju.

Rekord staze u Tobutu drži Miroslav Josipović iz Modriče, i on će se i dalje voditi kao najbrže vrijeme na ovoj trci, jer vozači nisu uspjeli da ga obore. Kada je kvalitet staze i organizacija u pitanju, vozači su istakli da staza nije najidelanija, ali je za sve ista.

Iako je bilo najavljeno da će biti nekoliko vozila, popularnih fića, samo je Nikola Ekmečić iz Bajine Bašte došao i odvezao trku.

Iako je bilo izuzetno toplo vrijeme vozači su uspjeli prilagoditi svoja vozila uslovima, a najvažnije da nije bilo nekih opasnijih izlijetanja sa staze i da su svi bezbjedo završili trku. Evo utisak anekih od njih nakon završetka trke

Organizator trke je Auto-moto i karting klub "Feromont sport" iz Bijeljine, a pokrovitelji su Opština Lopare, Ministarstvo za saobraćaj i veze Republike Srpske, "Putevi Republike Srpske", RiTE Ugljevik i Auto-moto savez Srpske, a jedan od medijskih sponzora  bila je i naša televizija.

 

Društvene mreže