log in

Zlatni šahisti na prijemu kod Gradonačelnika

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić danas je organizovao prijem za mlade šahiste Šahovskog kluba „Svetozar Gligorić" koji su osvojili prvi Omladinski kup Republike Srpske u šahu. 

Kup je održan u okviru 22. Kupa Republike Srpske u šahu za seniore i žene, održanom u Banji Dvorovi od 17. do 19. novembra ove godine. Ekipe su brojale po četiri igrača i dvije rezerve, igralo se sedam kola, a tempo igre je bio 30 minuta po igraču.

Za ekipu Šahovskog kluba „Svetozar Gligorić" nastupali su: Dušan Kozomara (4 poena iz 6 partija), David Perić (5 poena iz 6 partija), Emanuel Lazić (5 poena iz 6 partija) i Faruk El Chekh (5 poena iz 6 partija). Pobjednička četvorka je odigrala cijeli turnir bez ijednog poraza, uz dva remija.

 - Ovim prijemom želimo da se zahvalimo šahistima našeg Grada na uspjehu koji su postigli. Šahisti su sa svojim trenerima napravili od našeg Grada centar šaha u BiH, a naš olimpijac Dalibor Stojanović, koji pomaže ovaj Šahovski klub, najbolji je dokaz da je Bijeljina grad uspješnih sportista - istakao je Mićić, najavljujući da će u budžetu za narednu godinu biti predviđena sredstva za ovaj Šahovski klub koja će im pomoći u finansiranju odlazaka na takmičenja.

Trener Šahovskog kluba „Svetozar Gligorić" Vlado Stojanović je podsjetio da je Bijeljina grad koji u Republici Srpskoj najviše izdvaja za sport.

- Priznanja Grada našim šahistima daju dodatnu motivaciju za treniranje. Nadamo se da ćemo uzeti i titulu prvaka Republike Srpske, čime bismo kompletirali osvajanja svih prvih medalja u Republici Srpskoj - naveo je Stojanović.

Društvene mreže