log in

"Žurnal": Krstajić ostaje selektor, imaće 3 cilja!

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Beogradski list prenosi definitivnu odluku Fudbalskog saveza Srbije, koja bi trebalo da bude saopštena za "dan-dva".

"Mladen Krstajić biće novi selektor Srbije", ekskluzivno je u subotu objavio "Sportski žurnal".

Bivši reprezentativac vodiće "orlove" na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, koje će biti održano od 14. juna do 15. jula i na kojem će rivali izabranika novog šefa struke "orlova" biti Brazil, Švajcarska i Kostarika.

"Nekadašnji reprezentativac, trenutno vršilac dužnosti selektora, uživa povjerenje čelnih ljudi srpske kuće fudbala i za dan-dva, odlukom Izvršnog odbora FSS ili Odbora za hitna pitanja FSS zvanično će naslijediti Slavoljuba Muslina", piše beogradski list.

Krstajić će, dakle, voditi reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, u Ligi nacija UEFA (2018) i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine (2019).

Kandidati su bili i Dragan Stojković Piksi, Aleksandar Stanojević, Ivan Jovanović i Veljko Paunović.

"Prvi favorit bio je Stojković, ali u trenutku potpisivanja novog ugovora sa Kinezima definitivno je otpao iz priče. I ostalima je, međutim, rad u inostranstvu bio primarni cilj", objašnjeno je.

Krstajića je gotovo preko noći izbacilo u prvi plan to što je ekipa igrala dobro na azijskoj turneji (Kina 2:0, Južna Koreja 1:1), kao i to što je promijenio sistem, pružio priliku mlađim igračima i provjerio potencijalna, a neophodna osvježenja.

"Pred Mladena Krstajića, logično, biće postavljeno i nekoliko ciljeva. Prvi: da se reprezentacija ne obruka kao na prethodnim prvenstvima planete u Njemačkoj 2006. i Južnoj Africi 2010. Drugi: da prođe grupu... Treći: da oformi respektabilnu reprezentaciju za sva naredna takmičenja", piše "Žurnal".

Društvene mreže