log in

Ispraviti greške u raspodjeli novca klubovima /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Gradski menadžer Bijeljine Miloš Stevanović izjavio je nakon razgovora sa predstavnicima 12 nezadovoljnih sportskih klubova u gradu da će problem raspodjele novca za sport biti riješen aktiviranjem budžetske rezerve putem rebalansa budžeta, koji će biti usvajan na majskoj sjednici Skupštini grada.

Stevanović je rekao da je ovaj okvirni zaključak dogovoren na sastanku kojem su prisustvovali predstavnici pozicije i opozicije u gradu i najavili podšku za pronalaženje rješenja za finansiranje svih sportskih klubova. 

"Gradska uprava želi maksimalno da podrži sport, jer je to podrška djeci koja su angažovana u sportskim klubovima i ko god promoviše i posveti se djeci u gradu zaslužuje i podršku Gradske uprave", naveo je Stevanović i dodao da je pronalazak rješenja maksimalno podržao i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić. 

Predsjednik Skupštine grada Slaviša Marković izrazio je žaljenje zbog problema u vezi sa raspodjelom novca za sport i istakao da je Bijeljina grad sporta i da se godišnje za finansiranje više od 100 klubova izdvaja direktno 1,5 miliona KM, uz 300.000 KM za infrastrukturu u sportu. 

On je najavio da će gradski menadžment pripremiti amandman na rebalans budžeta Grada za dodatna sredstva iz budžetske rezerve za sport, kao podršku za 12 nezadovoljnih klubova i ispravljanje nepravilnosti koje su načinjene u prvobitnoj raspodjeli. 

"Uz pravičnu i dobru raspodjelu 1,5 milion KM je dovoljno da svi klubovi budu zadovoljni", ocijenio je Marković i dodao da će nezadovoljni sportski klubovi u roku od dva dana dostaviti svoju procjenu o iznosu novca koji im je potreban za završetak ove sportske sezone. 

Predstavnik Udruženih sportskih klubova Branimir Đokić izjavio je novinarima da je riječ o 12 klubova u kojima trenira 2.000 dječaka i djevojčica koji se takmiče u različitim sportovima i nivoima takmičenja. 

"Savjet za sport u Bijeljini nije pravilno rasporedio sredstva i radujemo se današnjem zaključku i potencijalnom vraćanju novca za pomoć u finansiranju", kaže Đokić i podsjetio da su nezadovoljni sportski radnici dva mjeseca ukazivali na nepravilnosti i uzalud tražili dogovor sa gradonačelnikom.

Kao predstavnik opozicije, šef Kluba odbornika SNSD-a Nedeljko Ćorić najavio je njihovu podršku u Skupštini grada za dogovoreni zaključak i zatražio transparentnost u radu Gradske uprave. 

Ćorić je Bijeljinu nazvao gradom apsurda, jer su se na sastanku među nezadovoljnima našli najuspješniji klubovi grada i najbolji gradski sportista, ali ne i gradonačelnik Mićo Mićić, koji je potpisao odluku o raspodjeli novca za sport i nije se odazvao na razgovor tražen dva mjeseca. 

"Opozicija traži da se objavi pravilnik o dodjeli sredstava i načinu na koji su ona podijeljena klubovima, jer da je to urađeno po zakonu i pravilniku ne bi ni bilo nezadovoljnih", istakao je Ćorić i iznio sumnju da je taj pravilnik zloupotrijebljen.

Društvene mreže