log in

Udruženi klubovi grada smatraju da ih je gradska vlast opet prevarila

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predstavnici Udruženih sportskih klubova grada Bijeljina nezadovoljni su odnosom gradske vlasti prema njihovom radu i smatraju da su još jednom prevareni jer nije ispoštovan raniji dogovor da im budu doznačena neophodna sredstva.

Predstavnici Udruženih sportskih klubova, u kojima trenira oko 2.000 mladih, a ove godine su ostali bez podrške iz gradskog budžeta, navode da predstavnici Gradske uprave i Skupštine grada Bijeljina nisu ispoštovali zaključak sa ranijeg sastanka da ovim klubovima budu vraćena sredstva. 

"Mi koji se borimo za pravilnu raspodjelu sredstava za sport imali smo sastanak sa predstavnicima Gradske uprave, predsjednikom Skupštine grada Bijeljina i sa načelnikom Odjeljenja za društvene djelatnosti na kojem je donesen zaključak da udruženim klubovima budu vraćena sredstva, te da sve bude verifikovano na sjednici gradske Skupštine", navodi se u saopštenju. 

Oni kažu da, iako je dogovoreno, taj zaključak nije razmatran na sjednici Skupštine grada Bijeljina, te pozivaju gradonačelnika, predsjednika Skupštine grada Bijeljina i predstavnike svih političkih partija da im objasne zašto su ponovo prevareni. 

Udruženi klubovi zakazaće novu konferenciju za novinare u petak, 1. juna, ispred zgrade Gradske uprave. 

Grad Bijeljina na godišnjem nivou za sport iz budžeta izdvaja 1,8 miliona KM. 

Društvene mreže