log in

Njujork : Zabrana reklama za alkohol

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Grad Njujork zabranio je reklamiranje alkohola na gradskim objektima i imovini, navodeći da preterano konzumiranje alkohola predstavlja rizik po zdravlje.

Zabrana koja stupa odmah na snagu odnosi se na autobuska stajališta, kioske, punktove bežičnog interneta i kioske za reciklažu, ali ne i na lokacije gde se prodaje alkohol kao što su restorani, stadioni i koncertne dvorane.

Postojeće reklame alkoholnih pića ostaće na objektima do isteka ugovora. Istu odluku donele su vlasti u Filadelfiji, San Francisku i Los Anđelesu.

„Odluka o zabrani reklamiranja alkohola na zgradama u vlasništvu grada potvrda su našeg angažmana na očuvanju zdravlja i odlučnosti da zaštitimo dobrobit svih Njujorčana“, rekao je gradonačelnik Bil de Blazio.

Gradski oci kažu da su ranije studije pokazale kako izloženost reklamama za alkohol može podstaći pojedince da više piju, a evidentiran je i porast broja smrtnih slučajeva izazvanih alkoholom.

Tokom 2016. je od bolesti ili stanja povezanih s alkoholom, poput bolesti jetre ili vožnje u alkoholisanom stanju umrlo oko 2.000 stanovnika Njujorka.

Društvene mreže