log in

Članci poređani po datumu: četvrtak, 18 septembar 2014

Otvareanje 13. poljoprivrednog sajma "Interagro"

Međunarodni poljoprivredni sajam "Interagro", koji se u Bijeljini, a u organizaciji AD "Grad", održava po 13. put, u znaku je saradnje zemalja okruženja u slivu rijeke Save, ekonomske regije sa petnaest privrednih komora Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Interagro 2014 danas je svečano otvorio Ministar poljoprivrede, šumarstva i poljoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić. 

A govoreći o mjerama koje je resorno ministarstvo planira preduzeti, Mirjanić kaže da će poljoprivrednicima biti omogućena i jesenja sjetva.

U vremenu kada privreda nanosi veliku štetu poljoprivredi u Semberiji, uspješno je organizovana i danas svečano otvorena ova sajamska manifestacija, rekao je posjetiocima sajma ovom prilikom Miladin Gavrić, direktor AD "Grad".

Bijeljina je izrasla u sajamski grad i očuvala dugogodišnju tradiciju organizovanja poljoprivrednih sajmova kojima je pokretač i u najvećoj mjeri zastupljena poljoprivredna proizvodnja, ističu predstavnici gradske uprave koja je jedan od pokrovitelja "Interagro 2014".

Prisutne je u ime Privredne komore RS, koja je u partnerskim odnosima sa vladom Srpske, graskom upravom i organizatorom ovogodišnjeg poljoprivrednog sajma pozdravio Mihajlo Vidić, predsjednik područne Privredne komore Grada Bijeljina, koji je ukazao na kvalitet ove sajamske manifestacije. 

Partner "Interagro 2014" je Privredna komora Vojvodine čiji su predstavnici istakli da je napredak u međusobnoj saradnji neminovan.

U okviru trodnevne manifestacije predvidjeno je nekoliko predavanja i promocija iz oblasti agrara koje će održati eminentni stručnjaci iz Republike Srpske i Srbije. 

Ovogodišnji Interagro okupiće više od 150 izlagača Srpske, regiona, Italije, Austrije, Madjarske, Češke i Njemačke. 

Pretplatite se na RSS feed

Društvene mreže