log in

Članci poređani po datumu: sreda, 03 septembar 2014

Prilikom pretresanja pronađena opojna droga i vatreno oružje

Policijski službenici SKP CJB Bijeljna, postupali su 02.09.2014.godine po naredbi Osnovnog suda u Bijeljini. Tom prilikom izvršeno je pretresanje na tri lokacije u Bijeljini kod tri lica zbog postojanja osnova sumnje da se isti dovode u vezu sa zloupotrebama opojnih droga.

 

Prilikom pretresanja kod lica D.T.Đ.K. i V.M. pronađeno je i privremeno oduzeto oko 11 grama opojne droge marihuane, 23 sjemenke indijske konoplje,vaga za precizno mjerenje,pištolj i revolver, kao i više predmeta sa tragovima  opojne droge na sebi, te 10 iskorištenih improvizovanih cigareta tzv. džoint. 

 

Od strane policijskih službenika lica V.M. i Đ.K. su lišeni slobode. Nad istim je trenutno u toku kriminalistička obrada, a nakon kompletiranja predmeta nadležnom tužilaštvu protiv lica sledi izvješta o postojanju osnova sumnje da su počinili krivična djela'' Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga'' i '' Omogućavanje uživanja opojnih droga''.

 

Policijski službenici CJB  Bijeljina od početka godine do sada pronašli su i privremeno oduzeli preko 2 kg opojne droge marihuane, oko 55 grama opojne droge kokain, 12 gr.opojne droge heroin,preko 100 sjemenski indijske konoplje, te više predmeta i tragova koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

 

Navedene aktivnosti su rezultat mjera i radnja koje CJB Bijeljina kontinuirano spovodi na otkrivanju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

CJB Bijeljina u Odsjeku za izdavanje ličnih dokumenta instaliran elektronski sistem za upravljanje redova čekanja

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u cilju poboljšanja uslova na lokaciji za izdavanje ličnih dokumenta od 01.09.2014. godine isnstalirao je elektronski sistem za upravljanje redovima   čekanja. 

S obzirom da je u toku proces zamjene ličnih dokumenata, instaliranje i puštanje u funkciju pomenutog sitetma, doprineće bržem i ekonomičnijem ostavrivanjem prava na lična dokumenta. 

Statistički pokazatelji nam govore da dnevno oko 500 građana prođe kroz lokaciju za izdavanje ličnih dokumenata.  

 

Pretplatite se na RSS feed

Društvene mreže