log in

Nakon decenija postojanja tastatura dobija novi taster!

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kompanija Microsoft iznenadila sve novim tasterom na svojoj novoj tastaturi.

Microsoft je nakon decenija postojanja klasične tastature, čitajte uobičajene i prepoznatljive, došao na novu ideju - da doda još jedan taster na tastaturu!

Od sada će sve Microsoft Bluetooth tastature, a uskoro i sve, koje kompanija bude proizvodila za svoje Surface tablet i računare uređaje, biti bogatije za SMAJLI TASTER!

Smajli taster nalazi se u desnom dijelu tastature, između CTRL i Office tastera (koji je na mjestu desnog Windows dosadašnjeg tastera) i otvara listu emotikona, odakle može da se izabere onaj pravi. Nažalost, Smajli taster ne može da se odredi za omiljenog smajlija, pa da se on unosi u tekst kad god se upotrebi taj taster, ali postoji mogućnost da će ta funkcija biti izmijenjena u budućnosti.

Tastatura je dostupna u verziji sa ergonomskim zakrivljenjem, ali i kao ravna, klasična tastatura po cijeni od 60 dolara. U ponudi je verzija sa žicom i sa Bluetooth vezom, a isporuka širom svijeta počinje već 15. oktobra.

Microsoft je spreman da sa korisnicima radi na “unapređenju iskustva rada“ sa Office i Smajli tasterima i spreman je da sasluša sve komentare, pa ako ste radi - evo stranice na kojoj je sve objašnjeno i na kojoj možete da saznate još detalja o tastaturi, koje vam mi, možda nismo otkrili sad.

Društvene mreže