log in

Članci poređani po datumu: četvrtak, 18 jun 2015

Nagrade najboljim učenicima bijeljinske Gimnazije

Fondacija porodice Stojanović čiji je osnivač poznati advokat Miodrag Stojanović, šesti put nagrađuje najbolje učenike bijeljinske Gimnazije "Filip Višnjić". Stojanović, je kako kaže i sam učenik bijeljinske Gimnazije i na ovaj način želi da  afirmiše prave vrijednosti u društvu.

"Ovo je šesta godina za redom kako Fondacija "Stojanović" najboljem učeniku Gimnazije "Filip Višnjić", sa jednim stvarnim zadovoljstvom, uručuje nagradu, plaketu, kao najboljem učeniku i novčanu stipediju koja prati nagradu. Ovo je lijepa manifestacija i želimo da potraje što duže i da što više dobrih učenika konkuriše za dobijanje ove lijepe i prestižne nagrade", istakao je ovom prilikom Miodrag Stojanović, osnivač Fondacije "Stojanović".

Fondacija je dodijelila povelju i nagradu od 3.000 KM Filipu Božiću, učeniku generacije u Gimnaziji "Filip Višnjić". "Ove godine sam izabran za učenika generacije Gimnazije "Filip Višnjić". Završio sam IV razred informatičkog smjera u Gimnaziji u Bijeljini i dalje školovanje planiram da usmjerim ka daljem izučavanju informatike i matematike. Ova stipendija predstavlja krunu mog dosadašnjeg rada, koji nije počeo prije četiri godine, već odavno. Ovo je bio moj krajnji cilj. Ustvari, ovo je kruna mog rada", rekao je nakon dobijene nagrade Filip Božić, učenik generacije Gimnazije "Filip Višnjić". Direktor bijeljinske Gimnazije "Filip Višnjić" Drago Đurić uručio je Vukove diplome za sedam najboljih gimnazijalaca u ovoj generaciji.
"Gimnazija Filip Višnjić u kontinuitetu, na jedan lijep način, uručuje diplome vukovcima, odnosno učenicima koji su sve četiri godine imali odličan uspjeh i primjerno vladanje, te doprinjeli svojim radom promociji Gimnazije i nadamo se da će uspjeti upisati nauku koju žele", istakao je Drago Đurić, direktor Gimnazije "Filip Višnjić" u Bijeljini. Najbolji su dobili i nagrade, tablet i komplet knjiga, koje su obezbijedili donatori, a učenik generacije i prenosni računar kao nagradu koju tradicionalno dodjeljuje kompanija Rudnik i termoelektrana "Ugljevik".

Kako je izgledala manifestacija i dodjela diploma pogledajte u videu u prilogu.

U saobraćajnoj nezgodi u Loparama vozač smrtno stradao, suvozač teško povređen

Na regionalnom putu Lopare - Čelići u mjestu Pirkovici opština Lopare, 17.06.2015. godine oko 21,20 časova, dogodila se saobraćajna nezgoda sa smrtnom posledicom.

Do saobraćajne nezgode je došlo kada je putnički automobil '' Golf 2''  kojim je upravljao R.P.(1979.) iz Lopara sletio sa puta, od zadobijenih povreda  vozač je smrtno stradao. U putničkom automobilu nalazilo se je i lice Ž.L. u svojstvu suvozača, koji je zadobio teške tjelesne povrede. Isti se nalazi u Medicinskom centru Bijeljina na daljem liječenju, nije životno ugrožen. 

Uviđaj izvršili policijski službenici Policijske stanice Lopare. O svemu navedenom obavješten je nadležni tužilac koji je naložio preduzimanje svih potrebnih mjera i radnji radi utvrđivanja tačnih uzroka koji su doveli do saobraćajne nezgode. 

Pretplatite se na RSS feed

Društvene mreže