log in

Nije prihvaćen izvještaj Anketnog odbora o stradanju Davida Dragičevića /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Narodna skupština Republike Srpske nije prihvatila izvještaj Anketnog odbora s ciljem sagladavanja relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića.

Opozicija je, nakon glasanja o navedenom izvještaju, napustila skupštinsku salu.

Nakon što navedeni izvještaj nije usvojen, poslanici se nisu izjašnjavali o predloženim zaključcima vladajuće većine jer je tako definisano skupštinskim poslovnikom.

Narodna skupština usvojila je izvještaj o radu MUP-a za prošlu godinu u kome se navodi da je ta institucija uspješno realizovala poslove i zadatke iz svoje nadležnosti, što se ogleda u ostvarenom povoljnom stanju bezbjednosti u oblasti kriminaliteta, bezbjednosti u saobraćaju i očuvanju stabilnog reda i mira.

Poslanici su usvojili i konsolidovani izvještaj o izvršenju Budžeta Republike Srpske za period 1. januar - 31. decembar 2017. godine, prema kome su budžetski prihodi i primici za nefinansijsku imovinu u prošloj godini ostvareni u iznosu od skoro 2,6 milijardi KM, što predstavlja ostvarenje od 100 odsto u odnosu na budžetom planirani iznos.

Narodna skupština usvojila je i izvještaj Komisije za koncesije Republike Srpske o radu i finansijski izvještaj za prošlu godinu prema kojima je lani u budžet uplaćeno 33,5 miliona KM na ime jednokratne koncesione naknade za pravo korišćenja prirodnih resursa Srpske.

Narodni poslanici su usvojili godišnji izvještaj Ombudsmana za djecu za 2017. godinu, a k znanju je primljen godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije Ombudsmena za ljudska prava BiH za 2017. godinu.

Primljena je k znanju i informacija o odlukama o pomilovanju u 2017. godini u kojoj se navodi da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u prošloj godini donio tri odluke o pomilovanju četiri osuđena lica.

Narodna skupština je imenovala Nadu Grahovac za zamjenika Ombudsmana za djecu Republike Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine okončao je ovu sjednicu, a u 13.00 časova počeće posebna sjednica na kojoj će, po hitnom postupku, biti razmatrani prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama zakona o radu, o porezu na dohodak, te o platama zaposlenih u organima uprave Srpske i u MUP.

Društvene mreže