log in

Institut za istraživanje srpskih stradanja ima spisak od 18.500 bošnjačkih zločinaca /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Republička organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civilapodržava ideju da se, zaključkom Narodne skupštine Republike Srpske, Vlada obaveže da povuče spisak za Srebrenicu, posebno zbog činjenice da spisak nestalih Bošnjaka nije verifikovan kroz centralnu evidenciju nestalih u BiH - istakao je Mitrović.

On je naveo da je bivša Komisija za Srebrenicu sačinila taj izvještaj pod pritiskom međunarodne zajednice, usklađivanjem različitih spiskova nevladinih organizacija iz Federacije FBiH, te istakao da ni federalna Vlada tada nije dostavila svoj spisak.

Direktor beogradskog Instituta za istraživanje srpskih stradanja u 20. vijeku istoričar Milivoje Ivanišević ima spisak od 18.500 bošnjačkih zločinaca, od kojih je trećina evidentirana u Sarajevu.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će se založiti da Narodna skupština Srpske poništi i odbaci sramni izvještaj Vlade Republike Srpske od prije nekoliko godina koji je pisao Britanac Pedi Ešdaun i njegova služba, a korišten je u Hagu da bi se presuđivalo Srbima.Dodik je rekao da će pozvati predstavnike svih političkih partija da to učine.

Advokat Toma Fila izjavio je da spisak od 22.000 pripadnika Vojske Republike Srpske, koje je Udruženje "Majke Srebrenice" uručilo njemačkom tužiocu, ne znači apsolutno ništa i da bi, ukoliko bi se Njemačka bavila ovim istragama to bilo dupliranje nadležnosti Haškog tribunala.On je naglasio da Njemačka u ovom slučaju nema ingerencije "jer su to postupci koje bi morala da vodi BiH".

Društvene mreže