log in

BiH ne može ući u NATO bez saglasnosti RS /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Vojnopolitički analitičar Miroslav Lazanski ocijenio je da je pozadina bošnjačkih težnji za ulazak u NATO pokušaj da članstvom u toj alijansi ostvare ono što nisu tokom rata, a to je unitarizacija BiH i svođenje Republike Srpske na "banjalučki kanton".

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je za Srnu da su Rezoluciju o vojnoj neutralnosti dužni da poštuju srpski predstavnici na nivou zajedničkih organa, ali da oni ne samo da ne poštuju institucije Srpske nego ih i stalno napadaju.

Podsjetimo , Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić izjavio je da očekuje da će BiH do kraja godine aktivirati Akcioni plan za članstvo u NATO.

On je istakao da su skoro sve lokacije /perspektivne vojne imovine/ u Federaciji BiH uknjižene /na Ministarstvo odbrane BiH/ i da postoji sudska presuda koja će biti matrica za lokacije u Republici Srpskoj. "Usvojen je plan odbrane i ide se u njegovu implementaciju. Obezbijeđena su potrebna budžetska sredstva. Dio smo brojnih misija NATO-a i u principu idemo ka planu interoperabilnosti i zadovoljavamo sve za MAP", rekao je Zvizdić.

Društvene mreže