log in

Počelo uklanjanje naplatnih kućica na putu Banjaluka-Klašnice /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izrazio je zadovoljstvo što je pronađeno rješenje za uklanjanje naplatnih kućica koje su svojevremeno podignute mimo zakonskih odredbi i saglasnosti resornog ministarstva.

On je napomenuo da je postupak javnih nabavki za uklanjanje naplatnih kućica davno pokrenut, ali da procedure javnih nabavki predviđaju određene mogućnosti žalbe, što je onemogućilo da se sa radovima krene u ranijem periodu.

Trninić je rekao da nisu tačne tvrdnje da su se saobraćajne nezgode na ovom području dogodile zbog naplatnih kućica.

Reagujući na navode opozicije da najavljeni ugovor o izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor više liči na lizing nego koncesiju, Trninić je ponovio da će ugovor biti potpisan tek u septembru, a da je za sada potpisan protokol o okončanju pregovora o dodjeli koncesija sa kineskim partnerima.

Direktor Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić izrazio je zadovoljstvo što su počeli radovi na uklanjanju naplatnih kućica, nakon čega će ova dionica dobiti nesmetanu putnu komunikaciju.

Direktor preduzeća "Kozaraputevi" Dejan Gaković rekao je da je vrijednost radova oko 1,5 miliona KM.

Prije uvođenja izvođača u radove na uklanjanju naplatnih kućica, predstavnici Saveza za promjene su ukazali na, kako su rekli, apsurdnost i bizarnost današnje situacije.

Predsjednik Aktiva mladih SDS-a Banjaluka Saša Stošić rekao je da je, umjesto da neko odgovara za bačeni novac, smrtne slučajeve u saobraćajnim nesrećama na ovom dijelu puta i materijalnu štetu, organizovano "svečano zatvaranje kućica".

Društvene mreže