log in

Od 1. januara rast plata u prosvjeti za osam odsto /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Cvijanovićeva je nakon sastanka sa predstavnicima Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Srpske istakla da time počinje dogovoreno postepeno usklađivanje koeficijenata prosvjetnih radnika sa ostalim u javnom sekotru.

Cvijanovićeva je podsjetila da su do sada ispoštovane tri stavke koje se odnose na povećanje plata prosvjetnim radnicima u Republici Srpskoj.

Ona je dodala da je treća obaveza podrazumijevala postepeno izjednačavanje koeficijenata radnika u prosvjeti sa ostalim u javnom sektoru, što počinje od januara naredne godine.

Predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Dragan Gnjatić istakao je da je zadovoljan što je nakon dužeg perioda počelo usklađivanja platnih koeficijenata za radnike u ovom sektoru.

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da Vlada Srpske, kao i sve druge vlade u regionu, istim mjerama nastoji da zaustavi trend odlazaka ljudi iz zemlje, prvenstveno radnika. Ona je naglasila da je Vlada upravo iz tih razloga preduzimala niz mjera u prethodnom periodu koje se odnose na povećanje primanja i rast zaposlenosti.

Ona je danas u Banjaluci rekla  da je Vlada otvorena za razgovore sa Konfederacijom sindikata Srpske i da ne zna zašto bi oni postavljali ultimatum.

Ona je dodala da je već pokušala da pojasni određena pitanja koja je Konfederacija delegirala, poput preduzeća "Željeznice Republike Srpske".

Predsjednik Konfederacije sindikata Željko Tepavčević najavio je da će 4. septembra u Doboju biti održana vanredna sjednica Predsjedništva ovog sindikata na kojoj bi trebalo da bude usvojen plan aktivnosti u vezi sa donošenjem odluke o datumu polučasovne obustave rada, terminima protesta, planu sprovođenja obustave rada u skladu sa Zakonom o štrajku i drugim mjerama

Društvene mreže