log in

Kovačević: Nadam se da će istraga završiti kako treba /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Novinar BN televizije Vladimir Kovačević rekao je danas da je teško prognozirati kada će i kako završiti istraga u vezi sa nedavnim napadom na njega, ali je izrazio nadu da će sve biti kako treba.

"Znam da ljudi rade i zahvalan sam im na tome", rekao je Kovačević novinarima u Banjaluci povodom izvještaja koji je banjalučka Policijska uprava podnijela protiv nepoznatog lica zbog pokušaja njegovog ubistva.

On je zahvalio osoblju i rukovodstvu Univerzitetkog kliničkog centra Republike Srpske u kojem je bio smješten nakon napada izvršenog u naselju Obilićevo 26. avgusta.

Kovačević je zahvalio za podršku novinarima u Republici Srpskoj i BiH, ali i novinarski udruženjima u bivšoj Jugoslaviji, te u Evropi.

Na pitanje da li se osjeća ugroženim, Kovačević je rekao da se "ne osjeća direktno ugroženim", ali i da bi bilo "suludo reći da se ne osjeća tako ako se zna šta se desilo"

Predsjednik Kluba novinara Banjaluka Siniša Vukelić rekao je da i vlast i opozicija podjednako snose odgovornost kada je riječ o inicijativi da se promijeni Krivični zakon Srpske, kojim bi napad na novinare bio tretiran kao napad na službeno lice.

"SNSD je izašao dan nakon brutalnog prebijanja Kovačevića sa inicijativom da se promijeni Krivični zakon. Želim da ih podsjetim da je Klub novinara Banjaluka već šest godina radi intenzivno da se taj zakon promijeni. Licemjerno je da oni sada izlaze sa takvim porijedlogom", naveo je on nakon razgovora članova Upravnog odbora Kluba novinara Banjaluka sa Vladimirom Kovačevićem.

Prema njegovim riječima, niko od opozicionih lidera nije smatrao za shodno čak ni da uloži amandman na taj Krivični zakon.

"Znači, podjednako su odgovorni i vlast i opozicija. Ukoliko vlast želi da promijeni ovaj zakon, mi to pozdravljamo jer bi to djelovalo preventivno, brže bi se procesuiralo i kazne za počinioce bi bile oštrije", naveo je on.

On je rekao da se Klub novinara Banjaluka konsultuje sa pravnicima o podnošenju prijava protiv visokopozicioniranih članova vladajućih stranaka, koje "opravdavaju ovo brutalno prebijanje, podstiču na nasilje prema novinarima".

Policijska uprava Banjaluka dostavila je 31. avgusta Okružnom tužilaštvu u ovom gradu izvještaj protiv nepoznatog izvršioca zbog pokušaja ubistva Kovačevića.

Novinar BN TV Vladimir Kovačević pretučen je 26. avgusta u banjalučkom naselju Obilićevo.

Kovačeviću su nanesene povrede glave metalnim šipkama, zbog čega je bio hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. On je 31. avgusta upućen na kućno liječenje.

Društvene mreže