log in

Cvijanović: Aranžman sa MMF-om ostaće "živ", tranša sada nije potrebna /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da će aranžman BiH sa Međunarodnim monetarnim fondom ostati "živ", te da se znalo da do izbora neće biti nove tranše.Cvijanovićeva je rekla da, što se tiče Republike Srpske, tranša nije ni potrebna jer ta sredstva nisu neophodna budžetu Srpske.

Ona je ponovila da aranžman sa MMF-om neće biti upitan, te da tranša u ovom trenutku nije ni potrebna.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas da Aerodrom Banjaluka ima odlične šanse da postane aerodrom regionalnog tipa, te da u njegovom razvoju i oživljavanju vidi ogromne mogućnosti i šansu za unapređenje i jačanje ovdašnje privrede, turizma i putničkog saobraćaja.

Ona je navela da su Vlada i preduzeće "Aerodoromi Srpske" u proteklom periodu uložili mnogo truda na tom planu i na otvaranju Srpske, Banjaluke i regije i podsjetila da su svi aerodromi u BiH, Sarajevo, Tuzla i Mostar, dobili podršku sa nivoa BiH osim banjalučkog, ali da to nije spriječilo da se on razvija.

Cvijanovićeva je istakla da, kada je riječ o turizmu i privredi, mora se imati i brza komunikacija.

Ona je istakla da predstavnici Srpske razgovaraju sa "Rajanerom" da se sljedeće godine uvedu dvije dodatne stabilne avio-linije pored onih za Beograd, Memingen, Brisel i Stokholm, te da se čarter letovima obezbijedi veza sa Crnom Gorom i drugim destinacijama.

Društvene mreže