Logo
Odštampajte ovu stranicu

Potpisan ugovor o početku tehničkog prijema državnog zatvora u Vojkovićima /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ugovor o tehničkom prijemu zatvora su potpisali direktor Jedinice za implementaciju Projekta izgradnje Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH Zoran Bašić i direktor Unis instituta za ekologiju, zaštitu na radu i zaštitu od požara iz Istočnog Sarajeva Đorđe Milišić, uz prisustvo ministra pravde BiH Josipa Grubeše.

Grubeša je izrazio zadovoljstvo što je konačno došlo do momenta potpisivanja ugovora o tehničkom prijemu, izrazivši žaljenje što to nije urađeno i prije godinu dana.

Grubeša je najavio da će, nakon formiranja te institucije, biti imenovan vršilac dužnosti upravnika zatvora.

U Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija pritvora i drugih mjera BiH, kapaciteta 348 mjesta, biće smješteni osuđenici /298 osoba/ i pritvorenici /50 osoba/ Suda BiH.Riječ je o najopasnijim osuđenicima i pritvorenicima, ratnim zločincima i drugim najtežim prestupnicima u svim oblicima kriminala. Početkom rada zatvora značajno će biti rasterećeni kapaciteti entitetskih zatvorskih jedinica, te će riješiti problem njihove prebukiranosti, ali i doprinijeti boljoj resocijalizaciji počinilaca lakših krivičnih dijela.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.