log in

Brčko - Više od 13.000 građana tražilo promjenu entitetskog državljanstva

Brčko (Foto: Almir Džanović) Brčko (Foto: Almir Džanović)
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Promjenu entitetskog državljanstva od 2011. do kraja novembra ove godine tražio je 13.501 građanin sa prebivalištem u distriktu Brčko.

Najveći interes za izbor i promjenu entiteskog državljanstva, građani distrikta Brčko iskazali su u 2014. godini, rečeno je u Ministarstvu uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Prema njihovim navodima, 2014. godine doneseno je i riješeno 7.118 zahtjeva za izbor i promjenu entitetskog državljanstva građana sa prebivalištem u distriktu.

Iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave podsjećaju da je Kancelarija Vlade Republike Srpske u Brčkom ponovo počela da radi polovinom aprila 2012. godine, a u njenom radu aktivno učestvuju sva ministarstva i svi republički organi.

Oni dodaju da je kancelarija otvorena da bi se građanima distrikta, koji ostvaruju prava u Republici Srpskoj približile institucije Vlade Srpske, te da bi bila pružena potrebna pomoć i olakšano ostvarivanje prava među kojima je, u skladu sa odredbama Zakona o državljanstvu Republike Srpske, i pravo na izbor i promjenu entitetskog državljanstva.

Društvene mreže