log in

Poslanici NSRS izabrali potpredsjednike /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Za potpredsjednika NSRS izabrana je Sonja Karadžić Jovičević, na prijedlog Kluba SDS-a.

Iz reda bošnjačkog naroda izabran je kandidat Kluba "Zajedno za BiH" Senad Bratić, a na prijedlog SNSD-a izabrana je Željka Stojičić iz reda hrvatskog naroda. Za potpredsjednika je izabran i Milan Petković iz Ujedinjene Srpske.Izboru potpredsjednika Parlamenta prethodila je žučna rasprava poslanika oko izbora četvrtog potpredsjednika Narodne Skupštine Srpske.Šef poslaničkog kluba SDS-a Miladin Stanić, rekao je da je nepotreban izbor četvrtog potpredsjednika parlamenta Srpske jer će on mnogo koštati građane koji će, kako je rekao, plaćati političku korupciju.

Poslanik PDP-a Jelena Trivić smatra da je u prošlom sazivu parlamenta Republike Srpske napravljen presedan izborom četvrtog potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske iz reda najveće opozicione stranke, kojeg ne bi trebalo da se drži sadašnji skupštinski saziv. Klub poslanika PDP-a nije podržao izbor četvrtog potpredsjednika NS RS.

Poslanik SNSD-a Srđan Mazalica izjavio je da izbor četvrtog potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske građane Srpske neće koštati 400.000 KM, kako tvrdi opozicija.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković rekao je da će četvrti kandidat za potpredsjednika Narodne skupštine Srpske Milan Petković iz Ujedinjene Srpske koštati građane u naredne četiri godine 400.000 KM, te upitao šta će konkretno doprinijeti Petković za građane da opravda ova sredstva.

Tokom skupštinske rasprave o izboru potpredsjednika Narodne skupštine Srpske, Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić  pozvao je Stanivukovića da se pripremi za polaganje zakletve, koju je danas položio i Igor Crnadak /PDP/.Poslanik Ujedinjene Srpske Milan Petković rekao je da Ustav Srpske predviđa dva do četiri potpredsjednika Narodne Skupštine, dodajući da je "slobodna volja poslanika u parlamentu Srpske da li će izabrati dva, tri ili četiri potpredsjednika parlamenta".

Poslanik SNSD-a Dušica Šolaja upitala je opoziciju za koliko ljudi je trenutno raspisan konkurs za rad u zajedničkim institucijama BiH prije formiranja nove vlasti na nivou BiH.

Društvene mreže