log in

Dogovorena smjena svih srpskih ambasadora i konzula BiH u svijetu /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Željka Cvijanović, predsjednik RS danas je na sastanku sa Miloradom Dodikom, predsjedavajućim Predsjedništva BiH, dostavila prijedlog ljudi koji će raditi u diplomatsko-konzularnoj mreži BiH i naglasila da će biti odabrani oni koji će u spoljnoj politici BiH štititi interese Srpske, a neće raditi na štetu drugih u BiH.

Iz ambasada BiH i diplomatsko-konzularnih predstavništava sa 16 destinacija odmah će biti povučen srpski kadar i razriješen na narednoj sjednici Predsjedništva BiH, poručio je danas predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik. On je ocijenio da kadar koji će biti povučen nije radio dobro niti je konsultovao Republiku Srpsku ni za jedno pitanje.

On je naglasio da je u Republici Srpskoj neophodna koordinacija i usaglašavanje stavova koji će biti zastupani u zajedničkim institucijama BiH. On je podsjetio da je Predsjedništvo BiH nadležno za spoljnu politiku BiH. Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je danas da će u narednih nekoliko dana zakazati sastanak srpskih kadrova na kojem će biti razgovarano o posljednjim dešavanjima u BiH u vezi sa NATO-om.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Predsjedništvo može imati puni kapacitet pod uslovom da na svim sastancima kojima prisustvuje bude istaknuta zastava Republike Srpske, a ako to ne bude učinjeno, neće biti ni sjednica Predsjedništva.

On je istakao da je pitanje prisustva zastave Srpske postalo vrhunsko političko pitanje i da se pokazuje da je bio u pravu kada ga je pokrenuo.

Društvene mreže