log in

Grupa "Pravda za Davida" nasilno prekinula koncert Harisa Džinovića - Najmanje petoro uhapšenih na Trgu Krajine! /FOTO/VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Članovi grupe "Pravda za Davida" nasilno su prekinuli dugo najavljivani koncert Harisa Džinovića u Banjaluci.

Nakon održanog skupa na Trgu Krajine, članovi grupe su neko vrijeme hodali ulicama Banjaluke, a na kraju su otišli na parking kod Kraša gdje je planiran koncert.

Tu su uz povike i uvrede prvo počupali kablove i prekinuli muziku, nakon čeka su se popeli na binu i zabranili održavanje koncerta.

Ljudi koji su došli na koncert su se razišli.

Jedan od predvodnika protesta je Draško Stanivuković. Među učesnicima protestne šetnje su i visoki zvaničnici PDP-a Mladen Ivanić, Branislav Borenović i Jelena Trivić.

Članovi grupe "Pravda za Davida" održali su večeras protestni skup na Trgu Krajine koji je prvi put najavljen a nadležni organi su dali odobrenje za njegovo održavanje kako je i zatraženo od 18.00 do 20.00 časova.

On je rekao da neće ići sa Trga dok njegovi zahtjevi ne budu ispunjeni. Dragičević je juče saopštio spisak zahtjeva uoči protesta koji uključuju ostavke i hapšenja pojedinih osoba.

RAZIŠLI SE ČLANOVI GRUPE SA TRGA KRAJINE

Članovi grupe "Pravda za Davida" razišli su se večeras sa Trga Krajine u Banjaluci.

Pripadnici Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske prethodno su potisnuli dvadesetak članova grupe nakon više upozorenja da se mirno raziđu.

Na Trgu Krajine sada se nalazi policija, kao i u okolnim ulicama.

Na ulicama Banjaluke sada se može čuti od prolaznika, uglavnom mlađih, uzvici "živjela policija" i "živjela Republika Srpska".

NA TRGU KRAJINE MIRNO

Situacija na Trgu Krajine u Banjaluci sada je mirna, a pripadnici Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su napustili plato Robne kuće "Boska".

Prethodno je policija potisnula dvadesetak članova grupe "Pravda za Davida" sa Trga Krajine koji su se potom i razišli.

Trgom sada građani normalno prolaze, a prisutni su i pripadnici Policijske uprave Banjaluka.

MEĐU UHAPŠENIMA DANIJELA RATEŠIĆ DOŠEN, DRAGIČEVIĆ U BJEKSTVU

Pripadnici policije Republike Srpske uhapsili su večeras u Banjaluci nekoliko lica, među kojima je i član grupe "Pravda za Davida" Danijela Ratešić Došen, saznaje Srna.

Prema saznanjima Srne, Davor Dragičević, otac nastradalog mladića Davida, je u bjekstvu i policija za njim traga.

MENADžER HARISA DžINOVIĆA POTVRDIO - PRIČINjENA TEHNIČKA OŠTEĆENjA OKO BINE

Saša Marković, menadžer Harisa Džinovića, rekao je da večeras u Banjaluci nije održan koncert jer je obezbjeđenje pjevača procijenilo da nije bezbjedno

"Haris je čekao da počne koncert, ali je njegovo obezbjeđenje procijenilo da koncert nije bezbjedan. Na kraju je bilo tehničkih oštećenja oko bine i u produkcije i jednostavno je bilo nemoguće održati koncert", rekao je Marković za ATV

Članovi grupe "Pravda za Davida" nasilno su prekinuli dugo najavljivani koncert Harisa Džinovića u Banjaluci.

Društvene mreže