log in

Dodik: Vojna neutralnost definitivan stav Srpske /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Komentarišući poziv američkog državnog sekretara Majkla Pompea Predsjedništvu BiH da prihvati nacionalni godišnji program za NATO, Dodik je istakao da je sa tim pismom upoznat iz medija i da je briga Amerikanaca za situaciju u BiH kontinuirana.

On je dodao da BiH ima okvir koji se zove Partnerstvo za mir i sarađuje sa NATO-om i da su, u tom pogledu, ostvarene mnoge zajedničke aktivnosti, ali da su novi zahtjevi koji su ispostavljeni nešto drugo.

Prema njegovim riječima, ni Komisija za NATO integracije koja se bavila ovim pitanjem nije završila svoj posao.

To što je zvaničnik NATO-a u obraćanju BiH uzeo kao primjer saradnju Srbije sa NATO-om, samo je bacanje prašine u oči – Srbe bi da prevedu žedne preko vode, smatra vojno-politički analitičar iz Republike Srpske Gostimir Popović.

Gostimir Popović vojno-politčki analitičar iz Republike Srpske kaže da nema ni govora da o tome da NATO mijenja pristup.

Ministri spoljnih poslova NATO-a su odobrili 5. decembra prvi Godišnji nacionalni program, čime je BiH dobila ponudu za Akcioni plan za članstvo u NATO-u. Pritom, zeleno svetlo za aktivaciju MAP-a ne znači automatski i članstvo u NATO-u.

Društvene mreže