log in

Cvijanovićeva u Brčkom na obilježavanju Dana Republike /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prisustvo velikog broja ljudi u Brčkom na obilježavanju Dana Republike pokazuje čvrstu vezu između Republike Srpske i njenih državljana koji žive na prostoru Brčko Distrikta, rekla je predsjednica RS Željka Cvijanović na svečanom prijemu koji je održan danas u Brčkom povodom 9. Januara – Dana Republike.

Važno je da svi razumijemo, koliko je važno što danas imamo Republiku Srpsku rekla je Cvijanovićeva i dodala da je ponosna na to što je Republika snažna i sve jača.

Istakla je da Republika Srpska bilježi napredak iz godine u godinu.

Navikli smo na histeriju koja dolazi iz političkog Sarajeva svaki put kada obilježavamo Dan Republike, podsjetila je Cvijanovićeva.

Govoreći o komentarima koji dolaze izvan BiH, Cvijanovićeva je dodala da se stiče utisak da se sva regija povampirila.

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić izrazio je zadovoljstvo što je nastavljena tradicija obilježavanja Dana RS u Brčkom.

Svjesni smo specifičnosti uslova u kojim živimo i da ovdje postoje različiti interesi, rekao je Milić.

Ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić, rekao je na svečanom prijemu povodom obilježavanja Dana Republike Srpske u Brčkom, da se u Brčkom na poseban način slavi najvažniji praznik, Dan Republike.

Đokić je istakao da su aktivnosti Vlade Srpske u Brčkom vidljive, a samo u prošloj godini je kaže iz budžeta Republike za različite projekte u Brčko distriktu izdvojeno oko 2,2 miliona maraka.

Uz prisustvo brojnih građana Brčko distrikta, predstavnika vlasti u ovoj lokalnoj zajednici, na Spomenik srpskim braniocima Brčkog položeni su vijenci, povodom obilježavanje 9. Januara – Dana Republike Srpske. Vijenac je ovom prilikom položila predsjednica Republike Željka Cvijanović, delegacija NS RS, te delegacija Vlade Srpske koju je predvodio ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač. Vijence na spomenik u centru grada položili su i gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić, predstavnici lokalne Skupštine, te predstavnici Boračkih organizacija. Spomenik srpskim braniocima izgrađen 1997. godine, čuva uspomenu na 437 poginulih pripadnika Prve posavske brigade s područja Brčkog u odbrambeno-otadžbinskom ratu od 1992. do 1995. godine.

Društvene mreže