log in

Srbija će uvijek biti snažan oslonac za Srpsku /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je, nakon odvojenih sastanaka sa predsjednikom i premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić u Beogradu, da je danas potvrđeno da Srpska u Srbiji ima iskrenog prijatelja, kao i nastavak saradnje realizacijom konkretnih projekata.

On je naveo da je tokom današnjih sastanaka dogovoreno da do kraja januara bude održan sastanak ekonomsko-socijalnih savjeta Republike Srpske i Srbije i poslije 20. februara održana zajednička sjednica Vlada, gdje bi neka pitanja bila finalizovana i što je moguće prije počela realizacija.

On je rekao da je Vlada Srpske danas objavila javni poziv za izgradnju Hidroelektrane "Dabar", a do kraja mjeseca će objaviti i za izbor izvođača za Hidroelektranu "Buk Bijela".Prema njegovim riječima, sa Vučićem i Brnabićevom je razgovarano i o putnoj infrastrukturi. "Vučić je ponovio stav Srbije. Oni će kada počne građevinska sezona krenuti u izgradnju auto-puta od Kuzmina prema Rači. Njihova obaveza je izgradnja savremenog mosta na rijeci Savi. Sa premijerom Brnabić sam razgovarao da i mi i oni izučimo da iskoristimo postojeći granični prelaz na Rači da ne bismo došli u poziciju da danas-sutra možda gradimo drugi, budući da je ovaj relativno nov i savremen, da ga ukomponujemo u auto-put i da bude zajednički granični prelaz Srpske i Srbije", rekao je Višković. On je naglasio da je Vučić izrazio spremnost da se na neki način uključi i pomogne Republici Srpskoj u izgradnji auto-puta dalje od Rače prema Bijeljini.

Odgovarajući na pitanje kolika će procentualno biti ulaganja Vlade Srpske, odnosno Vlade Srbije u Hidroelektrane na Drini, Višković je rekao da je Vlada Srpske juče donijela rješenje o pokretanju pregovaračkog postupka. On je dodao da je otvoren poziv da se Srpska obrati Beogradu za sva pitanja, sugestije i pomoć u rješavanju problema

Društvene mreže