log in

Dodik: Niko neće zaustaviti proslavu Dana Republike /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, kazao je na početku božićnog prijema da BiH treba da gradi evropski put i da se ne trebaju međusobno uslovljavati.

Dodik je istakao da nema koncezusa oko NATO.Dodik je naveo i da je priča o neustavnosti Dana Republike namjerna provokacija i da nije tačno da je neustavna, jer zakon postoji.

Govoreći o formiranju vlasti, Dodik kaže da SNSD ima najveći broj poslanika u Parlamentu i da Bošnjaci ponovo pokušavaju izigrati izbornu volju.

Dodik je još jednom potvrdio da će u Beogradu razgovarati sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i da će kontaktirati druga dva člana Predsjedništva BiH o tome.

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom rekao je da  je ovo istorisjki događaj I prvi prijem posvećen Božiću. On se zahvalio Dodiku na tome.

Na pitanje novinara ko ga obezbjeđuje, Dodik kaže da to radi policija RS, jer nema povjerenja u Direkciju za koordinaciju policijskih tijela.Što se tiče imovine u Hrvatskoj, Dodik je rekao da se Predsjedništvo usaglasilo.“Ako Hrvatska ne ispoštuje, spreman sam da uvedemo situaciju reciprociteta, znači da BiH uzvrati”, rekao je Dodik.

Društvene mreže